28.11.17

Γυναίκα συνελήφθη για παράνομη μετανάστευση κατά την καταγγελία της για βιασμό!!


Σε σύλληψη 20χρονης με την κατηγορία της παράνομης μετανάστευσης προχώρησε η βρετανική αστυνομία, όταν αυτή απευθύνθηκε προς τις αρχές για να καταγγείλει την απαγωγή και το βιασμό της!

Η 20χρονη γυναίκα, που θέλει να παραμείνει ανώνυμη, πήγε σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο προκειμένου να καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής και κακοποίησης όσο ζούσε στη Γερμανία, πριν δηλαδή να πάει στην Αγγλία.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, είπε στους αστυνομικούς ότι είχε μπει στη Βρετανία χωρίς χαρτιά και έπειτα αναζήτησε ένα κέντρο φροντίδας για θύματα βιασμού. Ωστόσο οι αστυνομικοί αργότερα προσήγαγαν την κοπέλα για να την ανακρίνουν, αναφέρει η Independent.

«Συνελήφθη με την υποψία της παράνομης εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο και τέθηκε υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα στο ανατολικό Λονδίνο» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η γυναίκα έλαβε μια ειδοποίηση βάσει της οποίας της επέτρεψαν να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την προϋπόθεση ότι θα ειδοποιεί την αστυνομία για το πού βρίσκεται, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει νόμιμη άδεια για να βρίσκεται στη Βρετανία είναι πιθανό να απελαθεί ανά πάσα στιγμή, όπως αναφέρει η Independent.

Στοχοποίηση θυμάτων
Το κέντρο Havens για θύματα σεξουαλικής επίθεσης, όπου διέμενε η κοπέλα προτού απευθυνθεί στις αρχές, είχε στείλει επίσημη καταγγελία στην Σκότλαντ Γιάρντ, την αστυνομία της Βρετανίας, για την υπόθεση.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η ειδική μονάδα για τα σεξουαλικά εγκλήματα είχε παραπέμψει τις καταγγελίες για βιασμό και απαγωγή στις γερμανικές αρχές μετά την καταγγελία, που έγινε το Μάρτιο.

Η Φίζα Κιουρέσι, διευθύντρια του Δικτύου Δικαιωμάτων Μεταναστών, δήλωσε ότι η νεαρή 20χρονη είναι ένα από τα πολλά θύματα που έχουν στοχοποιηθεί από την αστυνομία, αφότου πήγαν στις αρχές για να ζητήσουν βοήθεια.

«Η 20χρονη παρουσιάστηκε ως θύμα αλλά παρότι μεταφέρθηκε στο κέντρο δεν της δόθηκε η φροντίδα και η υποστήριξη που της χρειαζόταν» αναφέρει η Κιουρέσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.