19.11.17

Η Άγκυρα απαγόρευσε τις εκδηλώσεις ΛΟΑΤ

Οι αρχές της Άγκυρας απαγόρευσαν τη δημόσια προβολή ταινιών και εκθέσεων που έχουν οποιαδήποτε σχέση με θέματα που αφορούν την κοινότητα ΛΟΑΤ, με το γραφείο του κυβερνήτη να επικαλείται την «ευαισθησία της κοινής γνώμης».


Η απόφαση αναμένεται να εντείνει τις ανησυχίες των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δυτικών συμμάχων της Τουρκίας για τη στάση της στα ζητήματα των πολιτικών ελευθεριών, υπό την καθοδήγηση του κυβερνώντος κόμματος AKP, που ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζει «συντηρητικό- δημοκρατικό», απορρίπτοντας τον όρο «ισλαμικό».


«Από τις 18 Νοεμβρίου 2017, μεριμνώντας για τη δημόσια ευαισθησία της κοινότητάς μας, απαγορεύονται όσα δρώμενα συνδέονται με την κοινότητα ΛΟΑΤ, σε κινηματογράφο, θέατρο, δημόσιες συζητήσεις, συνεντεύξεις και εκθέσεις απαγορεύονται (...) προκειμένου να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την Τετάρτη, οι αρχές της Άγκυρας απαγόρευσαν ένα γερμανικό φεστιβάλ ομοφυλοφιλικού κινηματογράφου, μία μέρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξή του, επικαλούμενες λόγους δημόσιας ασφάλειας και τρομοκρατικούς κινδύνους.

Η παρέλαση των ομοφυλόφιλων απαγορεύεται στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/119941/I-Agkura-apagoreuse-tis-ekdiloseis-LOAT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.