4.10.17

Κατάληψη με το πρώτο κουδούνι σε σχολεία της Θεσσαλονίκης


Υπό κατάληψη τελούν σειρά σχολείων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με αιτήματα όπως η κάλυψη υλικοτεχνικής υποδομής, προβλήματα στέγασης, καθώς τα μαθήματα γίνονται σε κοντέινερ και η έλλειψη ράμπας ΑΜΕΑ προς την αυλή.


Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής, διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν, καθώς τα μαθήματα γίνονται σε κοντέινερ.

Σε κατάληψη βρίσκονται και οι μαθητές στο 14ο Γυμνάσιο και Λύκειο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλή Σοφούλη και Γεωργίου Παπανδρέου. Οι μαθητές έχουν αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορίες και απαντήσεις στα αιτήματα των μαθητών για την κατάληψη. Μεταξύ άλλων η κατάληψη πραγματοποιείται για συμπαράσταση στο 5ο ιστορικό Λύκειο. Άλλα ζητήματα που έχουν θέσει οι μαθητές είναι τα κάγκελα στο 3ο όροφο, έλλειψη τεχνικής υποδομής προτζέκτορες , Η/Υ, ράμπα ΑΜΕΑ προς την αυλή. Δεν υπάρχει προγραμματισμός για ημερίδες, εκδρομές κ.ά.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μέχρι αυτή την ώρα και σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τελούν επίσης υπό κατάληψη το 12ο Γενικό Λύκειο Τριανδρίας με αιτήματα για την και το 2ο Γενικό Λύκειο Μίκρας με κύριο αίτημα τη διευθέτηση της μεταφοράς μαθητών από και προς το σχολείο.

Εξάλλου συνεδριάζει το 15μελές του 12ου ΕΠΑΛ, στην οδό Μοναστηρίου για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι την κατάληψη. Βασικά αιτήματα των μαθητών του 12ου ΕΠΑΛ είναι η δημιουργία κάποιων ολιγομελών τμημάτων και η άμεση κάλυψη με βιβλία ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.