1.10.17

Δημοψήφισμα στην Καταλονία: Καταστολή και Αντίσταση (Βίντεο και Φωτογραφίες)


Καταστολή : Ισπανοί αστυνομικοί κατάσχουν κάλπες, κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών, πετούν ανθρώπους που θέλουν απλά να ψηφίσουν από σκάλες, δέρνουν ανηλεώς νέους και ηλικιωμένους, συλλαμβάνουν εκατοντάδες ανθρώπους.


Όσες όμως εικόνες καταστολής και να υπάρχουν, υπάρχουν και άπειρες εικόνες αντίστασης,  με τον κόσμο να κατεβαίνει μαζικά στον δρόμο, για να υπερασπιστεί το δικαίωμα του στο να αποφασίζει ο ίδιος για την τύχη του.

Σκηνή από σχολείο στην Sabadell, όπου ο κόσμος διώχνει, σχεδόν κλωτσηδόν, την Ισπανική αστυνομία από εκλογικό κέντρο.Σε άλλες περιοχές ο κόσμος προσπαθεί να εμποδίσει την Ισπανική αστυνομία από το να πλησιασει χρησιμοποιοώντας τρακτέρ, όπως εδώ στην Tortosa
Αγροτες πηγαίνουν προς την Βαρκελώνη με τα τρακτέρ τους για να εμποδίσουν την Ισπανική αστυνομίαΟι οδηγοι των αστικών λεωφορείων της Βαρκελώνης, χρησιμοποιούν τα λεωφορεια σαν οδοφράγματα ενάντια στην Ισπανική αστυνομία 

Οι κάτικοι του Montroig del Camp (πληθυσμός 11,000 ψυχές) διώχνουν την Εθνοφυλακή από την πόλη τους
Οι πυροσβέστες, το σωματείο των οποίων έχει αγωνηστικές παραδόσεις, πρωστατεύουν όσους θέλουν να ψηφίσουν, απέναντι στην Ισπανική αστυνομία και την Εθνοφυλακή.

Διαδηλώσεις συμπαράστασης στον λαό της Καταλωνίας, γίνονταν την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές σε πολλές πόλεις του Ισπανικού Κράτους. Εδώ μια φωτογραφία από την διαδήλωση στην Puerta del Sol της Μαδρίτης.
Φωτογραφίες και βίντεο από τους λογαριασμούς στο facebook

@Amalaiah Lo E Z
@Mick Barry TD
@Rob MacDonald
@Peterson Denise Wilberforce
@Frederica Rebull
@Victor Egio
@Stelios Nikitopoulos
@Arturo Rodriguez
@Nick Jones

Καθώς και από την σελίδα του Sindicato Estudiantes
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.