25.9.17

Μοιράζουν ψηφοδέλτια και βγαίνουν στους δρόμους catalunya-independence-rally.jpg

Αψηφώντας τις πιέσεις και τις απειλές από την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας, οι Καταλανοί μοίρασαν το πρωί της Κυριακής ένα εκατομμύριο ψηφοδέλτια για το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου. Η διανομή έγινε στη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης υπέρ του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, που διοργανώθηκε στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τον Τζόρντι Κουιξάρτ, επικεφαλής της αυτονομιστικής ομάδας «Omnium Cultural» μοιράστηκαν πακέτα με ψηφοδέλτια τα οποία κάλεσαν τον κόσμο να διανείμουν σε ολόκληρη τη Καταλονία.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η ισπανική αστυνομία κατέσχεσε 10 εκατομμύρια ψηφοδέλτια, ενώ συνέλαβε 12 υψηλόβαθμους αξιωματούχους της καταλανικής κυβέρνησης, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων και διαδηλώσεων. Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι ώστε να κατασχεθεί ό,τι άλλο εκλογικό υλικό υπάρχει.
Το πρωί της Κυριακής, χιλιάδες Καταλανοί βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Βαρκελώνης, κρατώντας σημαίες, πανό και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας.
«Πείτε ΝΑΙ στη νίκη», φώναζαν.
Οι διοργανωτές κάλεσαν τους συμμετέχοντες να κάνουν αντίγραφα των αφισών υπέρ του δημοψηφίσματος και να τις μοιράσουν.
«Σας καλώ να βγείτε έξω και να ψηφίσετε! Ψηφίστε για το μέλλον της Καταλονία!» είπε στην ομιλία της η Κάρμε Φορκαντέλ, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Καταλονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.