25.9.17

Ψηφοφόρε της Χρυσής Αυγής διάβασε… αυτά που δεν είπε ο Μιχαλολιάκος στην ΔΕΘ

Γράφει ο Θοδωρής Μαράκης
Αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε με ότι είπε και κυρίως με ότι δεν είπε ο Μιχαλολιάκος στη ΔΕΘ; Νομίζουμε ναι! Γιατί έχουμε να κάνουμε μ’ ένα κόμμα ακροδεξιό, με φασιστικά στοιχεία, που είναι 3ο στη βουλή και το βασικότερο, το ψηφίζουν μεσαία και φτωχά λαϊκά στρώματα.
Αυτά τα στρώματα χρειάζεται να αποσπασθούν από την επιρροή της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας σε κάθε ευκαιρία τα πραγματικά της αντιδραστικά, αντεργατικά, φιλοκαπιταλιστικά πιστεύω και τον άκρως επικίνδυνο εθνικισμό της, ιδιαίτερα αυτή την ταραγμένη περίοδο
Ασάφειες, μισόλογα, αποφυγή καθαρών θέσεων -πλην του θέματος των μεταναστών- μισές αλήθειες και σκόπιμες παραλήψεις που θολώνουν τα νερά. Αυτό ήταν η ομιλία και οι απαντήσεις του Μιχαλολιάκου στη συνέντευξη τύπου, την οποία πλαισίωναν δημοσιογράφοι από φίλα προσκείμενα στη Χρυσή Αυγή ΜΜΕ!
Κατήγγειλε τη στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ, εξ αιτίας της οποίας δε μεταδόθηκε η συνέντευξη τύπου στο κρατικό κανάλι, ζητώντας -ο θιασώτης της δικτατορίας του Μεταξά- περισσότερη δημοκρατία!! Τολμάει να βάζει στο στόμα του τη λέξη δημοκρατία, αυτός που έχει σαν κύριο όπλο διαλόγου τη βία, το φόνο!
Δήλωσε πως η επιστροφή στην ανάπτυξη θα έρθει μέσω της εθνικής παραγωγής και της επιστροφής των Ελλήνων στην εργασία. Η Ελλάδα είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο χώρα και γίνεται προσπάθεια υφαρπαγής του από τους ξένους τοκογλύφους.
– Η ανάπτυξη η εθνική για ποια τάξη θα είναι, για τον εργάτη ή την πλουτοκρατία;
– Η απάντηση: Δεν είμαστε με την πλουτοκρατία! Δεν είμαστε με τους εργάτες! Είμαστε με το έθνος!! Δεν πιστεύουμε σε ταξικούς διαχωρισμούς!!
Αυτό, ψηφοφόρε της Χ.Α., θυμίζει το τραγουδάκι: «όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο τον κοσμάκη…», είμαστε όλοι Έλληνες, έθνος! Ελπίζουμε να καταλαβαίνεις, ή μάλλον χρειάζεται να καταλάβεις, ότι πίσω από τη λέξη «έθνος», «εθνικό συμφέρον», «εθνική προσπάθεια», η πλουτοκρατία (το κεφάλαιο) και τα κόμματά της, προσπαθούν να συγκαλύψουν την εκμετάλλευση που ασκούν στους εργάτες και τις λαϊκές μάζες. Την εγκληματική λιτότητα, τα μνημόνια, το ψαλίδι στους μισθούς και τις συντάξεις τις απολύσεις και την ανεργία, την αποπληρωμή του χρέους (το χρέος το βαφτίσανε εθνικό!!) τη λένε εθνική προσπάθεια.. Δεν είμαστε έθνος, είμαστε δυο έθνη μέσα στην Ελλάδα, «λαός και Κολονάκι». Από τη μια το έθνος που στενάζει κάτω από την κρίση, την ανεργία, τα μνημόνια και από την άλλη το έθνος που πλουτίζει.
Συμπέρασμα: Ο αταξικός προσδιορισμός «είμαστε έθνος» σημαίνει ταύτιση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου
Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ (τώρα ΕΕ) και στο Ευρώ με πλαστά στοιχεία -όπως κατήγγειλε στη συνέντευξη- η απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας, η επιτροπεία και τα Μνημόνια είναι έργο της εκμεταλλεύτριας τάξης, απόλυτα ταυτισμένο με τα συμφέροντά της, τα οποία αποκαλεί εθνικό συμφέρον. Κατά συνέπεια ψηφοφόρε της Χ.Α., δεν μπορεί να υπάρξει «επιστροφή στην ανάπτυξη μέσω της εθνικής παραγωγής και επιστροφή των Ελλήνων στην εργασία»,όπως ισχυρίζεται ο αρχηγός της Χ.Α., χωρίς να πάρουμε τις επιχειρήσεις, βιομηχανίες, μεγάλο εμπόριο, τράπεζες, καράβια, από τα χέρια της αστικής τάξης. Πράγμα για το οποίο δεν έχει καμία αναφορά το πρόγραμμα της Χ.Α. Πράγμα στο οποίο δεν έκανε καμία αναφορά ο Μιχαλολιάκος, γιατί ψεύδεται θρασύτατα όταν δηλώνει αντικαπιταλιστής. Αντίθετα, όπως το πρότυπο του ο Χίτλερ, είναι ή θέλει να γίνει η σιδερένια γροθιά του κεφαλαίου!!
Μα…, τόνισε στη συνέντευξη ότι θέση της Χ.Α. είναι: «περισσότερο κράτος, λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι»! Εδώ υπάρχει μια αντίφαση γιατί «περισσότερο κράτος» με λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους είναι δύσκολο να συμβεί!! Τι κρύβεται πίσω από αυτή την αντίφαση;
Το «λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι» μας κάνει ξεκάθαρο ότι «περισσότερο κράτος» δε σημαίνει εθνικοποιήσεις, άρα το «εθνική παραγωγή» σημαίνει ιδιωτικός καπιταλιστικός τομέας, σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις, μερική απασχόληση, ανεργία, χαμηλοί μισθοί κλπ. Το διώξιμο των μεταναστών δε λύνει το πρόβλημα της ανεργίας, γιατί η αστική τάξη δεν πρόκειται να διαθέσει 100 δις σε επενδύσεις -όπως εκτιμά ο ΣΕΒ- για να επανέλθει η οικονομία στα προ της κρίσης επίπεδα! «Λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι» σημαίνει απολύσεις, άρση της μονιμότητας, ιδιωτικοποιήσεις. Ελλείψεις προσωπικού σε υγεία, παιδεία. Σημαίνει μη «επιστροφή των Ελλήνων στην εργασία»!!
Όπως ομολογεί στη συνέντευξή του ο Μιχαλολιάκος, «περισσότερο κράτος» σημαίνει: Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, προσλήψεις για να ισχυροποιηθεί ο κατασταλτικός μηχανισμός. Δήλωσε απροκάλυπτα:
«Περισσότερα κανόνια λιγότερο βούτυρο»
Αυτό σημαίνει λιτότητα για εξοπλισμούς, αυτό σημαίνει, όταν λέγεται από έναν εθνικιστή, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πολέμου, ανθρωποθυσίες από το λαό, τη νεολαία, για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας, για τον «Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου», για το Κυπριακό! Γνωρίζεις ψηφοφόρε της Χ.Α. τις τυχοδιωκτικές θέσεις του προγράμματος της, το οποίο ζητάει έλεγχο του Αιγαίου και των στενών των Δαρδανελίων με επέκταση της υφαλοκρηπίδας στα 12 μίλια; Και επέκταση του ελέγχου και της επιρροής στην Κύπρο, ώστε να εξασφαλιστεί η κυριαρχία μας στην Ανατολική Μεσόγειο; Πράγμα που παραπέμπει σε άμεσο πόλεμο με την Τουρκία… Σκεφτείτε τι πέτυχαν οι εθνικιστές της χούντας των συνταγματαρχών το 1974 στην Κύπρο!! Που μας οδήγησε η «Μεγάλη Ιδέα» πριν 95 χρόνια!! Τι πέτυχε ο εθνικισμός του Χίτλερ και των Ναζί!!
Το «περισσότερο κράτος», αν συνδεθεί με το «δεν σεβόμαστε τους αγώνες της αριστεράς» -που με έμφαση τόνισε στη συνέντευξή του, πράγμα εντελώς φυσιολογικό για ένα ακροδεξιό – φασίστα- οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με τους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος για πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για καλύτερους μισθούς, μεροκάματο. συντάξεις. ενάντια στην ανεργία για καλύτερες συνθήκες εργασίας κλπ., αυτό παραπέμπει όπως προαναφέραμε στην ισχυροποίησή των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτος για την συντριβή των αγώνων και των οργανώσεων του εργατικού κινήματος, προς όφελος του κεφαλαίου. Και χρειάζεται να καταλάβεις, ψηφοφόρε της Χ.Α. των λαϊκών συνοικιών, ότι το «περισσότερο κράτος» θα χτυπήσει και σένα. Και μόνο για χάριν της ιστορίας αναφέρουμε ότι ο Χίτλερ δε δίστασε να εξοντώσει την ηγεσία και τα στελέχη των ταγμάτων εφόδου του ναζιστικού κόμματός, όταν αυτή τον πίεζε, να εφαρμόσει το κοινωνικό αντικαπιταλιστικό μέρος του προγράμματός του και να χτυπήσει την αστική τάξη!!

Τέλος είχαμε καταγγελίες για την Ε.Ε., το Ευρώ, το χρέος και τα μνημόνια, αλλά δεν είχαμε σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι θα κάνει!! Αυτά… και θα επανέλθουμε για να αποκαλύψουμε το πραγματικό αντεργατικό, αντιλαϊκό, φιλοκαπιταλιστικό και επιζήμιο για τη χώρα πρόσωπό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.