25.9.17

Πρωτοφανές ενδιαφέρον της ομάδας ΔΙΑΣ για την απεξάρτηση

Για πρωτοφανή ενέργεια αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ κάνει λόγο η θεραπευτική ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών «18 ΆΝΩ» στη δομή της Κοινωνικής Επανένταξης της στην οδό Χανίων 4α στην Κυψέλη, όπου «οι θεραπευόμενοι του πλαισίου προσέρχονται καθημερινά για να συμμετάσχουν σε ψυχοθεραπευτικές και ψυχοεκπαιδευτικές δραστηριότητες»

Σε ανακοίνωσή της η ομάδα καταγγέλλει πως προχθές, Παρασκευή, από τις 15:00 έως τις 17:30 «η είσοδος της Κοινωνικής Επανένταξης ήταν αποκλεισμένη από τουλάχιστον πέντε μοτοσυκλέτες της ομάδας Δίας και τουλάχιστον έξι αστυνομικούς.
»Κατά την είσοδο και έξοδο των θεραπευομένων, ασκούνταν έλεγχος σωματικός και λεκτικός με ειρωνικό ύφος και απειλητική διάθεση. Ο έλεγχος συνοδευόταν και με προσωπικές ερωτήσεις πέραν των αρμοδιοτήτων τους».
Η ομάδα ζητάει «από την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, και τους Δημόσιους λειτουργούς της Αστυνομίας,  να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές κατάχρησης εξουσίας, που όχι μόνο δεν βοηθάνε τους απεξαρτημένους, αλλά στέκονται ενάντια στον αγώνα που δίνουν για την ζωή τους».
«Τα Δημόσια προγράμματα δεν χρειάζονται φύλαξη αλλά υποστήριξη. Φυλάσσονται επαρκέστατα από τις αξίες της ζωής τόσο των θεραπευομένων όσο και των θεραπευτών τους» καταλήγει η ανακοίνωση.
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.