25.9.17

«Την απάντηση για τη δράση της Χ.Α. τη δίνει η δολοφονία Φύσσα»

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Μιχάλη Τεζάρη, που ασχολείται από το 2007 με το αστυνομικό ρεπορτάζ, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, με την έδρα να συνεδριάζει για 183η φορά.

Ο μάρτυρας δέχτηκε επίθεση χρυσαυγιτών στον Άγιο Παντελεήμονα κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας «αγανακτισμένων- φίλων της Χ.Α.», όπως τους χαρακτήρισε, μεταξύ των οποίων η Θέμις Σκορδέλη (υποψήφια βουλευτής της Χ.Α. που έχει καταδικαστεί για μαχαίρωμα Αφγανού στην περιοχή αλλά και για επίθεση εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου) και ο Απόστολος Γκλέτσος.
Όπως κατέθεσε, παρουσία ισχυρότατης αλλά αμέτοχης αστυνομικής δύναμης και υπό τις επιδοκιμασίες της Σκορδέλη οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν σε μετανάστες: «Όποιος περνούσε τον χτυπούσαν, αρκεί να ήταν έγχρωμος», τους προπηλάκιζαν, τους κυνηγούσαν στους γύρω δρόμους, έσπαγαν τζάμια σπιτιών αλλοδαπών που διέμεναν εκεί προκαλώντας ακόμα και τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, ενώ εκείνοι έκαναν....χιούμορ ότι «δεν θα τολμούσαν να περάσουν μετανάστες ξανά».
Τότε και ενώ σήκωσε το κινητό του να φωτογραφίσει δέχτηκε -όπως είπε- επίθεση από μια ομάδα 15-20 ανδρών «με τη συνήθη αμφίεση της Χρυσής Αυγής και τον αντίστοιχο σωματότυπο».
«Έγινε εναντίον μου αλλά θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε. Ήταν αποφασισμένοι να χτυπούν», υποστήριξε και περιέγραψε:
«Μέχρι να πω “Παιδιά ήρεμα” ο ένας με χτυπάει στο κεφάλι, ένας δεύτερος μου κόβει την ταυτότητα του ΣΚΑΪ που ήθελα να τους επιδείξω, αλλά έτσι κι αλλιώς μας ξέρανε. Και μέχρι να αντιληφθώ τι έχει γίνει, έχουν μαζευτεί 15 άτομα. Και είναι ένα άτομο που με απειλεί με χυδαίες εκφράσεις. “Αν δω κάτι θα σε πηδήξω, θα σου πάρω το σκαλπ”. Δεν κάνει κανείς τίποτα από τη διμοιρία. Παρά μόνο ένας, που είχε κάποια ευθιξία και που μου τράβηξε το χέρι για να φύγω, με ανεβάζει πιο πάνω και φεύγει».
Οι υποψήφιοι βουλευτές παρέμεναν στο σημείο παρακολουθώντας ξεκάθαρα τι γίνεται, σημείωσε ο δημοσιογράφος που κατέθεσε μήνυση για κλοπή, εξύβριση, σωματική βλάβη στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα.

Η δολοφονία Φύσσα

«Την απάντηση για τη δράση της Χ.Α. τη δίνει η δολοφονία Φύσσα», υποστήριξε ο μάρτυρας και, αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του «Έθνους» που αποδεικνύει τη σχέση της ηγεσίας με τη δολοφονία. «Ξεκινούσαν από τα μέλη του Περάματος, μέχρι και τον Λαγό», είπε και εξήγησε πως μετά το συγκεκριμένο έγκλημα μειώθηκαν οι επιθέσεις της Χ.Α. αλλά και εξαφανίστηκαν οι «αγανακτισμένοι».
Κοινή συνισταμένη είναι η επίθεση στο διαφορετικό, τα μέλη της Χ.Α. δεν δρουν αυθόρμητα αλλά με στρατιωτικούς όρους, με τις εντολές να μη δίνονται την ώρα της επίθεσης αλλά να είναι γενικές, σημείωσε ο μάρτυρας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση Κασιδιάρη που έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.»: «Τώρα με τη βουλευτική ασυλία μπορούμε να οπλοφορούμε νόμιμα».
Συντάκτης: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.