25.8.17

Ποινές φυλάκισης σε Γερμανούς ακροδεξιούς


Η γερμανική δικαιοσύνη καταδίκασε την Πέμπτη σε ποινές φυλάκισης τριών ετών και οκτώ μηνών δύο μέλη της «Ελεύθερης συντροφικότητας της Δρέσδης» που χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση από τους δικαστές. Οι δύο ακροδεξιοί καταδικάστηκαν λόγω επιθέσεων σε πρόσφυγες.


Τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης, που κρίθηκε ως εγκληματική οργάνωση από τους δικαστές, κρίθηκαν ένοχοι από δικαστήριο της Δρέσδης για επίθεση σε αιτούντες άσυλο το 2015 και το 2016, χρονιές που η Γερμανία υποδέχθηκε πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες. Κατηγορούνταν πως επιτέθηκαν σε πολλούς πρόσφυγες, σε μια εστία υποδοχής αιτούντων άσυλο, αλλά και σε ένα κτίριο που αποτελούσε μέρος μιας εναλλακτικής πρωτοβουλίας στέγασης.

Είχαν επίσης πάρει μέρος στις βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των μεταναστών που είχαν οργανωθεί το 2015 στο Χαϊντενάου, όπου είχαν πετάξει πέτρες και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν πάνω από 30 άτομα.

Οι δύο ακροδεξιοί ομολόγησαν την ενοχή τους πριν από τη δίκη, για να εξασφαλίσουν επιεικέστερες ποινές. Η «Ελεύθερη συντροφικότητα της Δρέσδης» δημιουργήθηκε με αφορμή την προσφυγική κρίση και τις ροές ανθρώπων που αναζητούν τα τελευταία χρόνια καταφύγιο στην Ευρώπη. Πολλά μέλη της οργάνωσης αναμένεται να προσαχθούν το φθινόπωρο ενώπιον της δικαιοσύνης της Δρέσδης για παρόμοια εγκλήματα.

Από thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.