28.8.17

Ελληνοαμερικανικά μοντέλα ναζισμού

Τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ασφαλώς η κορυφή του παγόβουνου. Η αμερικανική Ακροδεξιά και κυρίως οι ρατσιστικές οργανώσεις του Νότου αισθάνθηκαν, μετά την εκλογή του Τραμπ, ότι ήρθε η ώρα να κάνουν επίδειξη δύναμης και άσκηση ωμής βίας, με κόστος ανθρώπινες ζωές.

Οπως αποδείχτηκε, σε αυτό το νέο ξεκίνημα των νεοναζιστικών ομάδων στις ΗΠΑ, ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε η εμπειρία και το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής. Δημιουργήθηκε μάλιστα ένα τρίγωνο ΗΠΑ-Ελλάδας-Ρωσίας με πρόσχημα την Ορθοδοξία και πραγματικό στόχο τη συγκρότηση ενός σύγχρονου ρατσιστικού λόγου και την άντληση πόρων για την εγκληματική δράση.
Από την εποχή που η ελληνική ναζιστική οργάνωση έδειξε ότι διαθέτει μια ιδιαίτερη πολιτική δυναμική, την άνοιξη του 2012, άρχισαν να καταφθάνουν στην Ελλάδα στελέχη των ρατσιστικών οργανώσεων των ΗΠΑ, με στόχο να μελετήσουν τους τρόπους δράσης της Χρυσής Αυγής και να διερευνήσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς του ελληνικού μοντέλου στις Πολιτείες του αμερικανικού Νότου.
Πρόκειται για αντιστροφή της σχέσης που διατηρούσαν οι εγχώριοι ναζιστές με τους υπερατλαντικούς ομοϊδεάτες τους τα περασμένα έτη. Επί χρόνια η Χρυσή Αυγή μελετούσε τη δράση της Κου Κλουξ Κλαν, της Εθνικής Συμμαχίας (National Alliance), της Λίγκας του Νότου, αλλά και των καθαρά τρομοκρατικών παρακλαδιών τους και τα προσάρμοζε στα καθ' ημάς.
Ο «Φίρερ» Μιχαλιολάκος αντέγραφε επιμελώς τον περιβόητο Ουίλιαμ Πιρς, σε σημείο να μιμηθεί ακόμα και τις συγγραφικές επιδόσεις του ρατσιστή ηγέτη της Εθνικής Συμμαχίας. Οπως ο Πιρς συνέγραψε με ψευδώνυμο τα «Ημερολόγια Τέρνερ», που ενέπνευσαν το μακελειό στην Οκλαχόμα το 1995, έτσι κι ο Μιχαλολιάκος έγραψε τη δική του «Ομάδα Κρούσεως Λόγχη» για να περιγράψει τις δολοφονίες και τις εκτελέσεις που σχεδιάζει για το δικό του «εθνικό κράτος».
Αντίθετα βέβαια από αυτά που διαδίδει η Χρυσή Αυγή (κυρίως για εσωτερική κατανάλωση), εκείνοι που έδρασαν εμπνεόμενοι από τα παραληρηματικά αυτά κείμενα δεν είχαν καθόλου καλή τύχη στις ΗΠΑ. Οχι μόνο ο βομβιστής της Οκλαχόμα, Μακβί, που εκτελέστηκε, αλλά και τα μέλη της οργάνωσης The Order που καταδικάστηκαν σε εκατοντάδες χρόνια φυλάκισης και τα περισσότερα πέθαναν στη φυλακή.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.