28.8.17

Κάλεσμα για μια κοινή αντιφασιστική κινητοποίηση στο Βόλο για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Ακολουθεί πρόσκληση που απεύθυνε το Ξεκίνημα σε όλες τις πολιτικές και κινηματικές συλλογικότητες του Βόλου για συντονισμένη και κοινή διοργάνωση αντιφασιστικής συγκέντρωσης και πορείας στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα που συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής.


Προς: ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ, Εργατική Αυτονομία, ΜΕΤΑ, Ταξικό Συντονισμό, Στέκι Μεταναστών – Χώρο Κινημάτων, Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας, Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου, Κατάληψη Ματσάγγου, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΕΑΣ Μαγνησίας, ΛΑΕ, ΚΚΕ μλ, ΜΛ ΚΚΕ, ΝΑΡ, ΣΕΚ, Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, ΚΕΕΡΦΑ και κάθε κινηματική συλλογικότητα του Βόλου που αντιπαλεύει το φασισμό.

Συντρόφισσες/οι,
Στις 18/9/17 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.
Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να πάρουμε την πρωτοβουλία για μια κοινή κι ενωτική αντιφασιστική κινητοποίηση (συγκέντρωση, πορεία στο κέντρο της πόλης) με στόχο τη μαζικότερη δυνατή κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος, της νεολαίας και των εργατικών – λαϊκών ανθρώπων.
Οι φετινές κινητοποιήσεις για τα 4 χρονιά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα λάβουν χώρα σε μια κρίσιμη φάση διεξαγωγής της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» ενώ αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ κυρίως στην Αθήνα.
Στις φετινές κινητοποιήσεις χρειάζεται να καταδειχθούν οι ευθύνες της αντιπροσφυγικής - αντιμεταναστευτικής πολιτικής των πνιγμών, των απελάσεων, των φυλακίσεων και του εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση στοιχισμένη απόλυτα με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Αυτές οι ρατσιστικές πολιτικές μαζί με τη συνέχιση και όξυνση των ταξικών πολιτικών που χτυπάνε τα φτωχά, εργατικά, λαϊκά στρώματα της κοινωνίας στο όνομα δήθεν της «Αριστεράς» δημιουργούν το έδαφος για την αποθράσυνση των νεοναζί.
Οι φετινές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό σταθμό για τον κοινό αγώνα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφουν το φασισμό που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο και στρατολογεί στα τάγματα εφόδου, ντυμένος με αντισυστημική προβιά.

Σε αυτή την κατεύθυνση σας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 7μμ στο Στέκι Μεταναστών-Χώρο Κινημάτων, με σκοπό τη διοργάνωση μιας κοινής αντιφασιστικής συγκέντρωσης - διαδήλωσης στο Βόλο το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου

Από net.xekinima.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.