3.7.17

Εθνικιστές Μαίανδροι και Combat 18 (βλ. Adolf Hitler) στο Μενίδι

Με αφορμή τον αδιανόητο θάνατο από αδέσποτη σφαίρα του 11χρονου Μάριου, προ λίγων ημερών, στο Μενίδι κάποιοι λέγαμε ότι είναι εμφανής η προσπάθεια «κάποιων» να καπηλευτούν τη δίκαιη οργή για την υποβάθμιση της γειτονιάς τους σε σούπερ μάρκετ λαθρεμπορίου ναρκωτικών, όπλων και του οτιδήποτε άλλου και σε «ξέφραγο αμπέλι», και να την μετατρέψουν σε ρατσιστικό και φασιστικό μένος,παντελώς ακίνδυνο για το σύστημα που γεννά την υποβάθμιση και τους πραγματικούς ενόχους. 
Αυτό που όλοι αντιλαμβανόμασταν, παίρνει όνομα και μορφή στο ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Καλαφάτη που πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στο οποίο όχι μόνο καταγράφεται η δράση φασιστικών, ναζιστικών ομάδων που, παρά τα αλλότρια ονόματά τους, έχουν δομή και λογική παρόμοια με αυτές της Χρυσής Αυγής, όπως φαίνεται και μέσα από δηλώσεις μελών τους.
Το Periodiko.GR αναδημοσιεύει σήμερα το εν λόγω ρεπορτάζ, όχι μόνο ως απτή επιβεβαίωση όσων οι περισσότεροι είχαμε αντιληφθεί, αλλά και ως απόδειξη ότι προφανώς η δράση των φασιστών είναι γνωστή σε όλους και αν κάποιοι δεν κάνουν ηθελημένα τα «στραβά μάτια» για να αξιοποιούν το κλίμα μίσους κατά το δοκούν πολιτικά, τότε σίγουρα διαπράττουν έγκλημα παραλείψεων, υποτίμησης ή ό,τι άλλο. Γιατί ο φασισμός τσακίζεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποφασιστικά χωρίς ενδοιασμούς, συζητήσεις, υπολογισμούς και κατανόηση για τους «οργισμένους πολίτες» που, όλως τυχαίως, καταλήγουν να είναι πάντα ανοιχτοφασίστες ή κρυφοφασίστες.

Δύο ενδιαφέροντα σημεία του ρεπορτάζ: Η μία εκ των δύο φασιστικών ομάδων που δρα στο Μενίδι έχει ως ιδεολογικό «μέντορα», τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο ή αλλιώς «Περίανδρο». Κοινώς, τον επικεφαλής και κύριο δράστη της δολοφονικής επίθεσης που έγινε κάτι μέρες σαν αυτές πριν από 19 χρόνια, τον Ιούνιο του 1998, στον τότε φοιτητή της φιλοσοφικής και μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ Δημήτρη Κουσουρή, καθώς και στους Γιάννη Καραμπατσόλη (αδιόριστο εκπαιδευτικό) και Ηλία Φωτιάδη (επίσης φοιτητή), και οι τρεις τότε ανήκοντες στο χώρο του ΝΑΡ (νΚΑ) και ΕΑΑΚ, την ώρα που βρίσκονταν σε καφενείο έξω από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, μετά το τέλος συγκέντρωσης συμπαράστασης σε συλληφθέντες στις κινητοποιήσεις κατά της υιοθέτησης διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις καθηγητών με κατάργηση, ουσιαστικά, των επετηρίδων.

Ο Περίανδος, αξιοποιώντας τις στενές σχέσεις του και της Χ. Αυγής με την αστυνομία, παρέμεινε ασύλληπτος μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2005, όπου πήγε και παραδόθηκε, ενώ οι αρχές τον αναζητούσαν στη Βενεζουέλα. Ο Περίανδρος πρωτόδικα καταδικάστηκε ομόφωνα για τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε 21 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή. Μετά το Εφετείο άλλαξε το κατηγορητήριο σε μία απόπειρα ανθρωποκτονίας και η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια. Τελικά αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του και δηλώνοντας ότι διαχωρίζει τη θέση του από τη Χ. Αυγή γιατί, λίγο πολύ, τη θεωρεί «φλούφλικη» και ότι «τον πούλησε».

Ένα δεύτερο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι ορισμένοι εξ όσων κάνουν δηλώσεις στην εφημερίδα υποστηρίζουν ότι έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις όπου υπηρέτησαν κατά τη στρατιωτική τους θητεία, όπου τους τονιζόταν, λένε, ότι η εκπαίδευση αυτή θα τους χρησιμεύσει και στην πολιτική τους ζωή!


Το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Καλαφάτη με τις φωτογραφίες που το συνοδεύουν:

Το «άβατο» του Μενιδίου έχει δώσει χώρο σε ακραίες ακροδεξιές οργανώσεις να «πατήσουν πόδι» στη Δυτική Αττική στο όνομα του «πολέμου κατά των ναρκέμπορων» και να αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο -«αν προκληθούν»- να χρησιμοποιήσουν όπλα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται φούντωμα της ακροδεξιάς παρουσίας σε περιοχές όπου κυριαρχεί η ανομία, καθώς εκεί θεωρούν κάποιοι ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να δηλώσουν «παρών» και να κερδίσουν το πλεονέκτημα έναντι της Χρυσής Αυγής. Στο Μενίδι έχουν αναπτύξει δράση δύο ναζιστικές οργανώσεις με στρατιωτική δομή: Οι Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές (ΑΜΕ), ομάδα που θεωρεί ιδεολογικό μέντορά της τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (γνωστό ως «Περίανδρο»), και η «Combat 18 Hellas», ο αριθμός 18 παραπέμπει στα γράμματα Α-Η (Adolf Hitler).

Ολα δείχνουν ότι το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στη Δυτική Αττική, όπου όσο απουσιάζει η Πολιτεία τόσο ξεδιπλώνονται σχέδια ακραίων ομάδων. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για άτομα που ασπάζονται τον εθνικοσοσιαλισμό, ιδεολογία που ανέκαθεν έβαζε στο στόχαστρο Ρομά.

Μέλη των δύο οργανώσεων συμμετείχαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στο Μενίδι μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου. Πρωταγωνίστησαν, δε, σε εμπρησμούς σπιτιών, τα οποία ανήκουν σε Ρομά που -κατ’ αυτούς- εμπλέκονται με ναρκωτικά. Τα μέλη των ναζιστικών ομάδων, ωστόσο, δεν «πάτησαν πόδι» για πρώτη φορά στην περιοχή μετά το τραγικό συμβάν. Οπως λένε οι ΑΜΕ σε δηλώσεις τους στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, ένα μήνα νωρίτερα (στις 9 Μαΐου 2017) είχαν επιτεθεί σε πολυτελές φορτηγό που ανήκει σε άτομο που πουλάει -όπως λένε- ναρκωτικά.

Στις κινητοποιήσεις των κατοίκων μετά το θάνατο του μικρού Μάριου συμμετείχαν -όπως λένε- ενεργά τόσο τα μέλη των ΑΜΕ όσο και της «Combat 18 Hellas», οργανώσεις που συνεργάζονται μεταξύ τους. Μάλιστα, η «Combat 18 Hellas» ανήρτησε στις 18 Ιουνίου 2017 βίντεο στο YouTube από εμπρησμούς σπιτιών σημειώνοντας ότι «αν ο δράστης δεν πιαστεί, όλα αυτά θα μοιάζουν παραμύθι μπροστά σε αυτά που θα έρθουν (…). Εσείς πρεζέμποροι τον βλέπετε τον νταγλαρά (σ.σ.: δείχνουν φωτογραφία ενόπλου); Αν θέλετε πόλεμο, θα τον έχετε, όποτε, όπου και όπως τον θέλετε. Στις 9 Μαΐου, σας είπαμε ότι ο πόλεμος θα είναι ολοκληρωτικός».

Και οι δύο οργανώσεις έχουν μπει στο… μικροσκόπιο αρμόδιων υπηρεσιών τη ΕΛ.ΑΣ., καθώς φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να αναβαθμίσουν τη δράση τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η «Combat 18 Hellas» πραγματοποίησε συνολικά 18 επιθέσεις μέσα στο 2015 και το 2016, οι περισσότερες με στόχο καταλήψεις και αντιφασιστικά στέκια. Σύνθημά τους το «υπονόμευσε, τρομοκράτησε, κατάστρεψε».

Η έξαρση της ακροδεξιάς βίας στη Δυτική Αττική ήρθε στην επιφάνεια και από τις δεκάδες επιθέσεις (με τις οποίες δεν έχουν σχέση οι παραπάνω οργανώσεις) με στόχο μετανάστες, που καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες, κυρίως στον Ασπρόπυργο.
Ο Ελεύθερος Τύπος ρωτά μέλη των «ΑΜΕ»

«Στο Μενίδι είμαστε από τις 9/5/17, πριν από το θάνατο του Μάριου»

Ο «Ε.Τ.» της Κυριακής υπέβαλε ερωτήσεις προς τα μέλη των ΑΜΕ και παραθέτει αυτούσια κομμάτια, στα οποία ξεδιπλώνεται η μισαλλόδοξη ρητορική τους.

Για τους Ρομά αναφέρουν: «Θα θέλαμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο ειλικρινέστατο συγγνώμη που είπαμε γύφτους τους Ρομά. Είναι άδικο, ρατσιστικό και καταλαβαίνουμε το λάθος μας. Η λέξη “γύφτος” προέρχεται από τη λέξη “Αιγύπτιος”. Οι Αιγύπτιοι είναι φυλή που από τα αρχαία χρόνια έδωσαν στην ανθρωπότητα επιστήμες και πολιτισμό. Με βάση τις ελληνικές ανακαλύψεις εξέλιξαν τη Γεωμετρία, την Αλγεβρα και την Ιατρική. Από τους Ρομά πήραμε εμπορία βρεφών, εμπορία ναρκωτικών, εμπορία όπλων, παιδική ζητιανιά και τον κλαριντζή Βασίλη Σαλέα. Αρα, συγνώμη από τους Αιγυπτίους. Τώρα, αφού διευκρινίσαμε την αδικία εις βάρος των Αιγυπτίων, πάμε να απαντήσουμε για την παρουσία μας στο Μενίδι. Τα μέλη μας σε μια τέτοια λαϊκή κινητοποίηση δεν κάνουν τίποτα ώστε να καπηλευτούν την αντίδραση των κατοίκων. Ολα έγιναν μαζί με τους κατοίκους, με τη σύμφωνη θέληση των κατοίκων και μόνο. Συνεχίζουμε μέχρι και τώρα με τους κατοίκους μαζί».

»Ακούσαμε ότι η μητέρα τού εν λόγω Ρομά ήταν στην Καλαμάτα. Κι όμως, στο βίντεο δείχνουμε ότι ήταν μέσα. Τώρα γιατί είπε ψέματα και τι έκρυβε αυτή ξέρει. Μήπως το όπλο που σκότωσε το παιδί; Μήπως έκρυβε ναρκωτικά και άλλα όπλα; Ενας Θεός ξέρει… Αν ρωτήσεις τους κατοίκους της περιοχής, θα σου πουν, όπως είπαν και σ’ εμάς, το ποιος είναι πρεζέμπορας, ποιος ασχολείται με τι και ποια η σχέση μερικών αστυνομικών με τους πρεζέμπορες (…). Να ξεκαθαρίσουμε κάτι εμετικό που γράφτηκε στον Τύπο, που το πήραν πιπίλα από τους εμετικότερους αντιφασίστες.

»Γράφτηκε ότι κάναμε πογκρόμ ενάντια σε Ρομά. Μεγάλο λάθος. Δεν το πήγαμε φυλετικά. Δεν το κάναμε επειδή ήταν Ρομά και δεν επιτεθήκαμε σε άσχετα σπίτια Ρομά στον καταυλισμό. Επιτεθήκαμε σε μεγαλοεμπόρους ναρκωτικών. Οχι σε άλλα σπίτια του καταυλισμού, αν και μπορούσαμε νε το κάνουμε (…). Ο ρόλος μας ήταν πολύ απλός. Μας ζητήθηκε από τους ηρωικούς κατοίκους να τους ενισχύσουμε και αυτό κάναμε».

Ερωτηθέντες για το εάν σχετίζονται με τις επιθέσεις με στόχο μετανάστες στη Δυτική Αττική απαντούν: «Δεν κάνουμε επιθέσεις σε μετανάστες. Επιλέγουμε τα αφεντικά τους. Αριστερές οργανώσεις, ΜΚΟ, στέκια αναρχικών, στέκια αντιφασιστών, ακροαριστερά κόμματα κ.λπ. Ανθρώπους που βγάζουν χρήμα και έχουν συμφέρον από το πόσοι πολλοί λαθρομετανάστες θα έρθουν στην Ελλάδα. Το να κάνουμε επίθεση σε κάποιους μεμονωμένους δεν μας λέει κάτι».

Στη συνέχεια, κυνικά παραδέχονται τη συμμετοχή τους σε εμπρησμούς σπιτιών, ενώ φαίνεται ότι είχαν αναπτύξει τη δράση τους στο Μενίδι πριν από το τραγικό περιστατικό με τον μικρό Μάριο, παρακολουθώντας και βιντεοσκοπώντας, μάλιστα, συγκεκριμένο σημείο: «Ο μικρός Μάριος, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στο Μενίδι είμαστε από τις 9/5/17, όταν επιτεθήκαμε σε πολυτελέστατο φορτηγό που ανήκει στο συγκεκριμένο άτομο, ενώ στα γεγονότα που ακολούθησαν επιτεθήκαμε όχι στο ένα αλλά και στα δύο σπίτια που ανήκουν σε αυτόν και την οικογένειά του.

»Το γιατί είναι απλό. Είναι μεγαλέμποροι ναρκωτικών. Πώς το ξέρουμε; Οι τοξικομανείς συρρέουν στα σπίτια του λες και είναι μουσουλμάνοι και πάνε για ιερό προσκύνημα στη Μέκκα… Σε βίντεο της “Combat 18 Hellas” φαίνεται ένα παιδί που μόλις βγήκε από το σπίτι του συγκεκριμένου ατόμου (10/5/17) και μάλλον επειδή δεν πήρε τη δόση που πλήρωσε, απειλούσε ότι θα κόψει το λαρύγγι του πρεζέμπορου.

Τα μέλη των ΑΜΕ προσθέτουν για την εξέλιξη της οργάνωσής τους ότι «οι δράσεις μας με τους συναγωνιστές της “C18” έχουν αναβαθμιστεί το τελευταίο διάστημα αλλά σε κάθε δράση μας βγάζουμε και το ανάλογο κείμενο όπου λέμε το γιατί. Δεν ξεκινήσαμε επιθέσεις εμείς από τη μεριά μας, απλά απαντάμε στις πολλές προκλήσεις που γίνονται από κράτος και παρακράτος. Ενα από τα πολλά είναι τα αντιφασιστικά κοπάδια, δεν σταματούν να υποθάλπουν εγκληματίες, δεν σταματούν τις τυφλές επιθέσεις σε νέα παιδιά, δεν σταματούν αυτόν τον παρασιτισμό που έχουν σαν χώρος. Αν όμως δεν σταματήσουν, τότε το πράγμα θα γίνει ακόμα χειρότερο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

«Φυσικά, έχουμε στρατιωτική εκπαίδευση», λένε. «Ολοι οι άντρες έχουν στρατιωτική εκπαίδευση από το ίδιο το κράτος μόλις γίνει κάποιο αγόρι δεκαοκτώ ετών, μας έλεγαν στο στρατό ότι η εκπαίδευση και ειδικά των ειδικών δυνάμεων θα μας χρειαστεί και στην πολιτική ζωή τελικά είχαν απόλυτο δίκιο».

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν -ούτε είχαν στο παρελθόν- κάποια σχέση με τη Χρυσή Αυγή: «Στους ΑΜΕ δεν μπαίνουν άντρες που ήταν παλαιότερα σε κόμματα, άλλες οργανώσεις ή συλλόγους».

Στην ερώτηση για το κατά πόσο έχουν οπλισμό απαντούν αινιγματικά: «Οι Ρομά είπαν ότι θα πάρουν τα όπλα (που, φυσικά, δεν είναι καραμπίνες με βόλια για πέρδικες) και απειλούν ότι θα τα στρέψουν στους κατοίκους και θα αρχίσουν πόλεμο. Εμείς τους λέμε ας τολμήσουν να το κάνουν για να δούμε τα αποτελέσματα. Αυτό πιστεύω ότι απαντά μερικώς στην ερώτησή σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.