3.7.17

Καταγγελία για «ανθρωποκυνηγητό» μεταναστών στη Κω

«Ανθρωποκυνηγητό» μεταναστών από τις αρχές καταγγέλλουν συλλογικότητες του νησιού της Κω πως έχει εξαπολυθεί στην πόλη, αλλά και στα χωριά της, από δεκάδες αστυνομικούς που έχουν βρεθεί γι΄ αυτόν τον σκοπό στο νησί. Στόχος, όπως καταγγέλεται, «είναι η σύλληψη κάθε μετανάστη που δεν έχει χαρτιά, η οποία ακολουθείται να είναι κράτηση στο αστυνομικό τμήμα μέσα σε άθλιες συνθήκες και έπειτα στην απέλαση».


Σύμφωνα με την καταγγελία, στο νησί έχει βρεθεί κλιμάκιο 30 ατόμων της αστυνομίας γι' αυτόν το σκοπό, με τις αρχές να έχουν βάλει στο στόχαστρο μετανάστες που ζουν και εργάζονται για πολλά χρόνια στην Κω.

Διαβάστε την καταγγελία της Αντιφασιστικής Κίνησης της Κω:

Καθώς τα φώτα της δημοσιότητας για το μεταναστευτικό ζήτημα έχουν αρχίσει να σβήνουν, η διαχείριση του από την ευρωπαϊκή ένωση συνεχίζεται με την ίδια ένταση. Το ελληνικό κράτος ακολουθεί τις επιταγές αυτές διατηρώντας το τείχος του Έβρου και την πολιτική των λεγόμενων hotspot και των προαναχωρησιακών κέντρων που οδηγούν στον εγκλωβισμό χιλιάδων συνανθρώπων μας σε μη βιώσιμες συνθήκες.

Τις τελευταίες μέρες έχει εξαπολυθεί κυνηγητό στην πόλη της Κω αλλά και στα χωριά της από κλιμάκιο της αστυνομίας που έχει έρθει από Αθήνα με πάνω από 30 άτομα, σε συνεργασία με το τοπικό Α.Τ., διενεργώντας ελέγχους στους δρόμους, έξω από δομές φιλοξενίας μκο, σε χώρους δουλειάς αλλά και έξω από σπίτια μεταναστών.

Στόχος τους είναι να συλλάβουν όποιον μετανάστη δεν έχει χαρτιά. Έχουν γίνει πολλές προσαγωγές από τις οποίες αρκετές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την διαδρομή που ακολουθείται να είναι κράτηση στο αστυνομικό τμήμα μέσα σε άθλιες συνθήκες, μετά να οδηγούνται στο προαναχωρησιακό κέντρο ή αλλιώς η σύγχρονη πολυδιαφημισμενη από το κράτος φυλακή και τέλος η απέλαση.

Έχουν συλληφθεί μετανάστες που ζουν και εργάζονται για πολλά χρόνια στην Κω αποτελώντας κομμάτι αυτής της κοινωνίας που όμως το ίδιο το κράτος τους διατηρεί σε ημιπαράνομη κατάσταση.

Η περιθωριοποίηση ανθρώπων που έφυγαν από τον τόπο τους για οικονομικούς, κοινωνικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους αποτελεί τον «παράδεισο» που τους περιμένει στον δυτικό κόσμο. Ο συνεχής εκβιασμός με τα χαρτιά νομιμοποίησης, που για τους περισσότερους είναι ένα άπιαστο όνειρο, είναι το κλειδί της εκμετάλλευσης τους.

Όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο να πούμε ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, ότι όλοι όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σε ένα τόπο ανεξαρτήτου φυλής και ταυτότητας είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την ελευθερία.

Χαρτιά σε όλους τους μετανάστες / ριες Με τους μετανάστες ζούμε και δουλεύουμε μαζί.


Aπο thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.