25.7.17

Ινδία: Δεκάχρονη ζητά να της επιτραπεί να κάνει άμβλωση μετά τον βιασμό της

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας προσέφυγε μία 10χρονη, ζητώντας να της επιτραπεί να κάνει άμβλωση παρότι είναι στην 26η εβδομάδα της κύησης. Το κορίτσι βιάστηκε από τον θείο του και οι γονείς του ανακάλυψαν ότι είναι έγκυος όταν εκείνο άρχισε να παραπονιέται για πόνους στην κοιλιά.

Αρχικά προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας άδεια για να κάνει άμβλωση αλά το Εφετείο απέρριψε την προσφυγή τους, αφού στην Ινδία οι αμβλώσεις δεν επιτρέπονται στην Ινδία μετά την 20η εβδομάδα της κύησης εκτός κι αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.


Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε να εξετάσει την υπόθεση αυτή, αφού συντρέχει κίνδυνος για τη ζωή της 10χρονης, και ζήτησε από γιατρούς να εξετάσουν αύριο Τετάρτη το κορίτσι για να ανακοινώσει την απόφασή του την Παρασκευή.

Η Ινδία κατέχει θλιβερό ρεκόρ στους βιασμούς. Μόνο στο Νέο Δελχί το 2015 είχαν καταγραφεί 2.199 βιασμοί, δηλαδή έξι την ημέρα κατά μέσο όρο.

Περίπου 20.000 περιπτώσεις βιασμών καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα, όμως ο πραγματικός τους αριθμός εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς πολλά θύματα αποφεύγουν να καταγγείλουν την επίθεση εναντίον τους φοβούμενα τον στιγματισμό.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών είχε εκτιμήσει το 2014 ότι ένα στα τρία θύματα βιασμού στην Ινδία είναι ανήλικο. Σε σχεδόν το 50% των περιπτώσεων οι δράστες είναι άνθρωποι από το περιβάλλον των θυμάτων.

Από tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.