12.7.17

Πέταξε από τις σκάλες μαύρη τουρίστρια που νοίκιασε το σπίτι του μέσω Airbnb: «Εδώ δεν είναι Αφρική», φώναζε

Σάλο έχει προκαλέσει στα social media ένα βίντεο που δείχνει ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο Άμστερνταμ, το οποίο ενοικίαζε μέσω Airbnb, να πετά από τις σκάλες μια έγχρωμη γυναίκα. Το βίντεο ανήρτησε στο Ιnstagram η Ζανέλε Μουχόλι, φωτογράφος από την Ν. Αφρική και το έχουν δει ήδη πάνω από 20.000 άτομα.


Σύμφωνα με την φωτογράφο όλα ξεκίνησαν όταν η ίδια με την Σίμπα Νκούμπι επίσης από την Ν. Αφρική, άργησαν να κάνουν check out από το δωμάτιο του Ολλανδού.

Η ίδια υποστηρίζει ότι επρόκειτο για καθυστέρηση «λίγων λεπτών» αν και ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι καθυστέρησαν δύο ώρες. Όχι ότι έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο άντρας στο βίντεο ακούγεται να ουρλιάζει έξαλλος «έξω, έξω» και να πετά τις βαλίτσες και τα ρούχα των δυο γυναικών έξω από το διαμέρισμα.

Οι δυο κοπέλες αρχίζουν να φωνάζουν να μην αγγίζει τα πράγματά τους και τότε ο ιδιοκτήτης σπρώχνει μία από τις γυναίκες από τις σκάλες.

Η κοπέλα κατρακυλά στις σκάλες και πέφτει με το πρόσωπο στον τοίχο, χτυπώντας το κεφάλι της. Εκεί μένει ακίνητη, ενώ ο άντρας ακούγεται να φωνάζει: «γαμ@το».

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η φίλη της μέσω Instagram σχολιάζει: «Αυτό είναι ρατσισμός και δεν δικαιολογείται... είναι βία ενάντια σε μαύρους». Σύμφωνα με την ίδια ο ιδιοκτήτης φώναζε: «Ακούτε, εδώ δεν είναι Αφρική».

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Κινγκ, διευθυντής της Airbnb, υποστήριξε ότι η εταιρεία θα εντοπίσει τον ιδιοκτήτη και θα τον αποκλείσει για πάντα από την πλατφόρμα ενώ θα κινηθεί επίσης νομικά. «Τέτοια αποτρόπαια συμπεριφορά είναι αντίθετη με όλα όσα πρεσβεύει η Airbnb», τόνισε.

Ο ιδιοκτήτης φέρεται να έχει συλληφθεί.


Από tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.