20.6.17

Στιγμές από τη δίκη ενός χρυσαυγίτη

Ρεπορτάζ του Antinazi zone
Πρωί  Τρίτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Αίθουσα 4 κτίριο 5.
Εκεί έγινε η δίκη του χρυσαυγίτη που στις 14/2 είχε προπηλακίσει την Μάγδα Φύσσα στο Εφετείο κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας «που είναι ο Παύλος σου τώρα;»


Ο κατηγορούμενος εξαίρετο δείγμα φασίστα μέλος τάγματος εφόδου. Χοντρό κεφάλι άνευ σβέρκου, βλέμμα τζάμπα μάγκικο, αντιληπτική ικανότητα κάτω από το μηδέν, λόγος ασυνάρτητος.

Μόνος χωρίς δικηγόρο αλλά και χωρίς έναν έστω ομοιδεάτη του χρυσαυγίτη στο πλάι του για υποστήριξη άλλο ένα δείγμα του τι είδους κόμμα είναι η ναζιστική συμμορία.

Παρίστανε την αθώα περιστερά που δεν είχε ποτέ προκαλέσει και επικαλούνταν ένα ανύπαρκτο βίντεο που ποτέ και πουθενά δεν είχε κατατεθεί. Στην ερώτηση της προέδρου «γιατί να σας στοχοποιήσουν εσάς ειδικά» η βραδυφλεγής απάντηση ήταν «έλα ντε;».

Οι μαρτυρίες της Μάγδα Φύσσα, του αδελφού της, του αστυνομικού της Ασφάλειας που ήταν στην δίκη εκείνη την ημέρα αλλά και οι φωτογραφίες που κατέθεσε ο δικηγόρος Ανδρέας Τζέλλης ήταν αποκαλυπτικές. Όλα τα στοιχεία επιβεβαίωναν τις κατηγορίες για τον συγκεκριμένο χρυσαυγίτη. Οι φωτογραφίες έδειχναν το εν λόγω «μπουμπούκι» και σε άλλες δράσεις ταγμάτων εφόδου δίπλα σε επώνυμα στελέχη και βουλευτές της ναζιστοσυμμορίας.

Τελικά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο  επέβαλλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή στον χρυσαυγίτη.


Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και της προσβολής μνήμης νεκρού.

Η Μάγδα Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο για το περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο κατηγορούμενος με «χαιρέκακο ύφος», έδειχνε ευχαριστημένος «για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι». Η γυναίκα πρόσθεσε πως οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου, «χυδαίες».

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα κατέθεσε πως στόχος των μελών της Χρυσής Αυγής είναι «να φύγει η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί».

«Έχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ. Όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να κάτσουν να ασχοληθούν με εσάς για αυτό το περιστατικό; Εκείνη τη ημέρα είναι λογικό, από όλα τα άτομα που βρίσκονταν εκεί να ασχολούνται με εσάς;

Κατηγορούμενος: Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και από κάτω ακούγεται "πού είναι ο Παύλος σου τώρα"; Αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω...

Πρόεδρος: Τότε, γιατί να στοχοποιήσουν εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; Γι' αυτό θέλω τους αστυνομικούς. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή!

Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορία για τη διακοπή της δίκης...

Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.