22.5.17

Ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος

Μερικές φορές υπάρχουν άνθρωποι που το λέει η ψυχούλα τους, και ας δεν τους φαίνεται. Μερικές φορές, υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν μια γενναία απόφαση στα νιάτα τους, και συμπαραστέκονται, ακόμα και πολλά χρόνια μετά, σε ανθρώπους που παίρνουν μια ανάλογη απόφαση. Όπως ο στρατιώτης που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη των δολοφόνων του Λαμπράκη, και τώρα, βρίσκεται ανελλιπώς, με τους αντιφασίστες, στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Αλιεύουμε και αναδημοσιευουμε από το fb της Ελευθερίας Κουμάντου


Μια οφειλόμενη ανάρτηση στον κ. Λεωνίδα Κοντουδακη.
Στις θεσεις του ακροατηρίου της δίκης της ΧΑ, στις θέσεις των αντιφασιστών, σε κάθε δικάσιμο είτε στον Κορυδαλλό είτε στο Εφετείο πάντα δίνει το παρόν ένας ασπρομάλλης κύριος με ευγενική φυσιογνωμία. 
Μετά από αρκετό καιρό μιλήσαμε...
Ο κ. Λεωνίδας Κοντουδάκης λοιπόν, ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία Λαμπράκη και παρά το γεγονός ότι τότε ήταν στρατιώτης επέμεινε και κατέθεσε όσα είδε εκείνο το βραδυ ενώπιον του δικαστηρίου. Όπως μου είπε, και σε συνεντευξη που μου παραχωρησε, το κλίμα στη δική ήταν ιδιαίτερα αρνητικό, σχεδόν τον λίντσαραν που τόλμησε να καταθέσει. 
Για αυτό το λόγο δίνει το παρόν σε κάθε δικάσιμο στη δίκη της ΧΑ για να στηρίζει με την παρουσία του τους μάρτυρες που τολμούν να καταθέσουν εναντίον της οργάνωσης. 
κ. Κουντουδάκη σας ευχαριστούμε πολύ! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.