5.4.17

Σχολείο και στη Φιλιππιάδα για τα προσφυγόπουλα

Ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων της Φιλιππιάδας. Περίπου 50 παιδιά, τα περισσότερα στις τάξεις του Δημοτικού, συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΔΥΕΠ στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.

Το πρόγραμμα είχε ανασταλεί στο τέλος του Νοεμβρίου, όταν βρέθηκαν τρία παιδιά με τον ιό της Ηπατίτιδας Α και μέχρι να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά ως 15 ετών που μένουν στο κέντρο φιλοξενίας στον πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη, έξω από τη Φιλιππιάδα.
Την πρώτη μέρα, η υποδοχή των μαθητών έγινε παρουσία της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελικής Φωτεινού, ενώ μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Άρτας και συνδικαλιστικών σωματείων της Πρέβεζας, συγκεντρώθηκαν έξω από σχολεία, πολίτες αλλά και μαθητές από σχολεία της περιοχής που υποδέχτηκαν με χαμόγελο τα παιδιά και τους μοίρασαν σχολικά είδη ως συμβολικό δώρο.
Με την εξέλιξη αυτή έχει αναπτυχθεί πλήρως το πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στην Ήπειρο (Κόνιτσα, Δολιανά, Ιωάννινα).

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.