28.3.17

Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης ζητούν την απαγόρευση των πορειών των προσφύγων!

Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση που έκανε ο Θράσος Αβραάμ στο fb όπου καταγγέλλει την στάση κάποιων μελών του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, που ζητάνε την απαγόρευση της διέλευσης των πορειών διαμαρτυρίας από τον κεντρικό δρόμο της αγοράς της αλλά και τους άλλους εμπορικούς δρόμους και ιδιαίτερα των προσφύγων!!! 
Mια πρωτοφανή επιστολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Λέσβου απέστειλε πριν λίγες μέρες το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Στην επιστολή αυτή ζητάνε την απαγόρευση της διέλευσης των πορειών διαμαρτυρίας από τον κεντρικό δρόμο της αγοράς της αλλά και τους άλλους εμπορικούς δρόμους!

Αφορμή για την επιστολή τους, λένε τα μέλη του δ.σ., υπήρξε η πορεία προσφύγων και ντόπιων το Σάββατο 18 Μάρτη 2017. Τα αξιότιμα μέλη του δ.σ. του εμπορικού συλλόγου μας αποκαλύπτουν ότι είχαν ζητήσει πριν από την πορεία η αστυνομία να απαγορεύσει την διέλευση της πορείας από τον κεντρικό δρόμο της αγοράς. Μάλιστα κατηγορούν την αστυνομία για ελλιπή αστυνόμευση! Μάλλον δεν είδαν τους δεκάδες αστυνομικούς με τα πολιτικά που κινούνταν στο πίσω μέρος της πορείας με τους οποίους μέλος του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου είχε πιάσει και ψιλοκουβεντούλα μαζί τους. Ή, μάλλον, δεν είδαν τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα πέριξ.

Επίσης κάποιος θα πρέπει να πει στα μέλη του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου που έστειλαν αυτή την επιστολή, ότι ο δρόμος δεν τους ανήκει και δεν έχουν κανέναν απολύτως δικαίωμα να ζητούν να απαγορευτούν οι πορείες από αυτό το δρόμο. Εκτός των άλλων λένε και ψέματα γιατί η πορεία της 18 Μάρτη 2017 πέρασε από την Ερμού περίπου στις 13:15 ένα τέταρτο δηλαδή πριν κλείσουν τα καταστήματα και η αγορά ήταν άδεια. Οπότε ποια η σκοπιμότητα αυτής της επιστολής;

Είναι γνωστό ότι στο δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης υπάρχουν ακροδεξιά στοιχεία, στα όρια της γραφικότητας, τα οποία βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με μέλη που βρίσκονται στο χώρου του «ακραίου κέντρου». Ορισμένα, δε, μέλη του δ.σ. του Συλλόγου περίμεναν πώς και πώς να γίνουν επεισόδια κατά την πορεία των προσφύγων της 18 Μάρτη και απογοητεύτηκαν πως δεν έγιναν τελικά, μιλώντας για ορδές που κατεβαίνουν από τη Μόρια να αλώσουν τη Μυτιλήνη! Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους πως «Παρότι η πορεία ήταν ειρηνική και δεν διαπιστώθηκε κάποιο έκτροπο….πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μετατραπούν σε όχλο και η ψυχολογία της μάζας είναι ανεξέλεγκτη»! Επειδή μίλησα με αρκετούς σοβαρούς ανθρώπους της αγοράς η επιστολή αυτή δεν τους εκφράζει, μάλιστα καταφέρθηκαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μελών του δ.σ. του Συλλόγου τους, που δεν μπορώ να τους αναφέρω εδώ.

Επίσης εντύπωση έχει προκαλέσει ότι την επιστολή υπογράφει και το μέλος του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μπάμπης Αράπης ο οποίος τυγχάνει και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.