18.2.17

Απελαύνουν θύμα ρατσιστικής επίθεσης στον Ασπρόπυργο

Από το κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου βρισκόταν μετά την άγρια ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε πριν από δυόμισι εβδομάδες στον Ασπρόπυργο, ο Ζισάν Ελάχι βρέθηκε στα χέρια της αστυνομίας, που τον πήρε μαζί της με τη βελόνα του ορού ακόμα στο χέρι, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην «Εφ.Συν.».

Μολονότι ήταν θύμα επίθεσης, ένας από τους πολλούς μετανάστες-εργάτες γης που έχουν χτυπηθεί στον Ασπρόπυργο από το καλοκαίρι, η αστυνομία δεν τον ήθελε για να αναγνωρίσει τους δράστες που παραμένουν ασύλληπτοι.
Αντιθέτως, σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία, τον συνέλαβε επειδή δεν είχε χαρτιά σε ισχύ και τον κράτησε με σκοπό την απέλαση, αν και απαγορεύεται η απέλαση αλλοδαπού που είναι θύμα ή βασικός μάρτυρας περιστατικού βίας.
Άλλωστε, κατά πάγια πρακτική, η αστυνομία δεν φαίνεται να εξέτασε αν μπορούν να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα, παρ' όλο που το προβλέπει ρητά ο νόμος.
«Με τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις η ΕΛ.ΑΣ. δίνει το πράσινο φως για τη συνέχιση του μπαράζ των επιθέσεων κατά των μεταναστών στον Ασπρόπυργο, που ξεπέρασαν τις τριάντα από το περασμένο Αύγουστο. Στρώνει τον δρόμο για να δράσουν ξανά ανοιχτά τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
»Παρά τις καταγγελίες και τις περιγραφές των μεταναστών για τη φασιστική συμμορία που δρα συστηματικά στην περιοχή, η Αστυνομία δεν έχει συλλάβει κανέναν.
»Είναι όμως έτοιμη να συλλάβει τους μετανάστες χωρίς χαρτιά και όταν ακόμη είναι θύματα ρατσιστικής βίας», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, που ζητά να ελευθερωθεί άμεσα ο κρατούμενος και να του δοθούν χαρτιά για να μπορέσει να καταγγείλει τους δράστες.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.