14.2.17

Ο «μέγας μάγιστρος» της Κου Κλουξ Κλαν το βρήκε από τη γυναίκα του;

Aποκαλούσε τον εαυτό του «μέγα μάγιστρο των παραδοσιακών ιπποτών της Κου Κλουξ Κλαν» στην Πολιτεία του Μιζούρι. Το Σάββατο βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι. Αμέσως φούντωσαν τα σενάρια για τον θάνατο του Φρανκ Ανκόνα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Τετάρτη.

Ενας ρατσιστής με κακό τέλος; Εσωτερικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών;
Οι υποψίες ενισχύονταν από το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη σύζυγό του, πήγε για δουλειά εκτός Πολιτείας παίρνοντας ένα σάκο με ρούχα και όλα τα όπλα που είχαν στο σπίτι. Ισως τελικά η αλήθεια να είναι πολύ πιο πεζή. Την Κυριακή η αστυνομία συνέλαβε τη σύζυγό, την 44χρονη Μαλίσα Ανκόνα, ως ύποπτη για τον φόνο.
Ο 51χρονος Ανκόνα διατηρούσε ιστοσελίδα και κανάλι στο youtube με τα οποία προπαγάνδιζε τα πιστεύω της ΚΚΚ και προσείλκυε νέα μέλη, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες. Πόζαρε με λευκό μανδύα και λευκή κουκούλα μπροστά από τον πύρινο σταυρό, σήμα κατατεθέν της διαβόητης ρατσιστικής οργάνωσης η οποία κατά την προεκλογική περίοδο είχε στηρίξει ανοιχτά τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Φρανκ Ανκόνα ισχυριζόταν ότι το δικό του παρακλάδι της ΚΚΚ δεν είχε σχέση με τη βία, ούτε απεχθανόταν τους μαύρους.
«Απλά» πίστευε ότι η λευκή φυλή είναι «η εκλεκτή του Θεού» και ότι οι φυλές δεν πρέπει να αναμειγνύονται. Επίσης στην οργάνωση δεν γινόταν δεκτός κανένας «ομοφυλόφιλος, αμφισεξουαλικός, άθεος και όποιος δεν έχει σώας τας φρένας».
«Ειρηνιστής» με οικιακό οπλοστάσιο; Το 2014, όταν το Μιζούρι συγκλονίστηκε από τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του έγχρωμου Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον από αστυνομικούς, εκείνος και άλλα μέλη της ΚΚΚ διένειμαν φυλλάδια προειδοποιώντας ότι ήταν οπλισμένοι και θα χρησιμοποιούσαν βία για να προστατευτούν από τους διαδηλωτές. «Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν σαν άγρια ζώα. Και αυτό είναι: ένα μάτσο άγρια θηρία» είχε πει σε συνέντευξή του στο κανάλι MSNBC.
Τελικά το βρήκε από αλλού. Αν όντως αποδειχτεί ότι ο/η δολοφόνος κρυβόταν μέσα στο ίδιο του το σπίτι, ο Φρανκ Ανκόνα, ο «μέγας μάγιστρος της ΚΚΚ» που κήρυττε το μίσος κι ετοιμαζόταν για πόλεμο, είχε «ένα θάνατο κοινό και θλιβερό πολύ»...

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.