18.12.16

Καταγγελία για εκφοβισμό αλλοδαπών εργατών από νεοναζί στο Ζαρό


Σε καταγγελία για τραμπουκισμούς από νεοναζί στο Ζαρό Ηρακλείου προέβη η «Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες».

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν εκφοβισμούς και απειλές σε βάρος αλλοδαπών εργατών από βαλκανικές κυρίως χώρες, σε μια περίοδο όπου έχει ξεκινήσει το μάζεμα των ελιών στο νησί.
Αναλυτικά, η ανάρτηση από την «Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες»:
Μαθαίνουμε πως στην ευρύτερη περιοχή του Ζαρού, κάποια γνωστά "φίδια" βγήκαν για ακόμα μία φορά από τις τρύπες τους.
Αυτή τη φορά τα έβαλαν με εργάτες γης που έρχονται αυτό το διάστημα από βαλκανικές χώρες και απασχολούνται στο λιομάζωμα (με τρίμηνη άδεια εργασίας - νόμιμοι).
Τα μεροκάματα που κάνουν φυσικά και δεν είναι περιζήτητα από ντόπιους, μιας και η εργασία είναι δύσκολη και τα τελευταία χρόνια αρκετά κακοπληρωμένη.
Το αποτέλεσμα των τραμπουκισμών (επίθεση την Κυριακή και σήμερα σπάσιμο πόρτας, εισβολή σε σπίτι και απειλές με μαχαίρι), ήταν να φύγουν απ΄ την περιοχή οι εργάτες. Στη συνέχεια μάθαμε ότι η τοπική κοινωνία, δεν έδωσε καμία σημασία: ένα "δε βαριέσαι, συμβαίνουν αυτά, από τον τάδε" ή ακόμα και γέλια ήταν η απάντηση.
Υπενθυμίζουμε πως το φθινόπωρο του 2012, μέλη της Χ.Α. ξυλοκόπησαν άτομα που πήγαν να μοιράσουν κείμενο για τον αντιφασισμό, εν όψει και της επίσκεψης Κασσιδιάρη στη Χερσόννησο, και η δίκη εκκρεμεί ακόμη, ενώ πάλι, οι αντιδράσεις του χωριού ήταν "χλιαρές"...
Δεν ξέρουμε αν μια από τις αιτίες είναι το ξέπλυμα της νεοναζιστικής συμμορίας από την κυβέρνηση, όμως καμία επίθεση, καμία ρατσιστική συμπεριφορά δεν πρέπει να μένει αναπάντητη, και το ίδιο εγκληματική είναι η σιωπή της κοινωνίας. Είναι συνενοχή!
Καμία ανοχή σε παρόμοιες τακτικές και συμπεριφορές, κανένας μόνος, καμία μόνη, απέναντι στη δολοφονική συμμορία των τραμπούκων.
Με αφορμή την παρακάτω δημοσίευση που έκανε η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες, καθώς και βάσει προηγούμενων γεγονότων που έχουν συμβεί στο παρελθόν στην περιοχή αυτή, καλούμε σε αντίφα συνέλευση την Παρασκευή 16/12, 19:00 στην κατάληψη Ευαγγελισμού. 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πηγή:Efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.