30.9.16

Ο Ρόμπερτ Πλαντ στο πλευρό των προσφύγων

Ένας από τους τελευταίους γερόλυκους της ροκ, ο Ρόμπερτ Πλαντ, επιστρέφει ξανά στην σκηνή μετά από πολλά χρόνια, αυτή τη φορά για λογαριασμό των προσφύγων.

Ο ιστορικός φρόντμαν του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Led Zeppelin θα ηγηθεί ενός μουσικού σούπεργκρουπ το οποίο σχηματίστηκε για έναν ευγενή σκοπό: την οικονομική στήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους πρόσφυγες που ζητούν πολιτικό άσυλο σε ξένες χώρες.

Το σούπεργκρουπ, το οποίο, εκτός από το θρυλικό βρετανό τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη, περιλαμβάνει την γνωστή τραγουδίστρια Πάτι Γκρίφιν, και άλλα σημαντικά ονόματα της ροκ μουσικής και της αμερικανικής φολκ, όπως οι Εμιλου Χάρις, οι Στιβ Ερλ, Μπάντι Μάιλ και οι Milk Carton Kids, θα πραγματοποιήσει έντεκα εμφανίσεις στο πλαίσιο περιοδείας με την ονομασία Lampedusa Tour, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξ' ολοκλήρου για την υποστήριξη των προσφύγων.
Ο Πλαντ θα εμφανισθεί σε τουλάχιστον επτά σόου, μεταξύ των οποίων στις 13 Οκτωβρίου στο Σικάγο, στις 18 Οκτωβρίου στην Νέα Υόρκη και στις 21 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον.
«Είναι ένα ανθρωπιστικό και όχι πολιτικό ζήτημα» δήλωσε η Πάτι Γκρίφιν στη διάρκεια παρουσίασης της περιοδείας.
«Πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους, με πραγματικές ανάγκες και εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με ρεαλιστικό τρόπο. Βασίζεται σε μία ιδέα του Ρόμπερτ Πλαντ, που ελπίζω ότι θα λειτουργήσει για καλό σκοπό. Θέλω η φωνή μου, μαζί με τις φωνές των φίλων μου να βοηθήσει εκείνους που δεν έχουν τα απαραίτητα στη ζωή τους, να τα αποκτήσουν» πρόσθεσε.

Από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.