1.7.16

Τραμπουκισμοί από δημ. σύμβουλο του Μπέου εναντίον του Ν. Κανελλή στο κέντρο του Βόλου!

Απρόκλητη επίθεση από τον Δ. Λιβογιάννη, δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του εν υπόδικου και εν αργία πρώην δημάρχου, Μπέου, εναντίον του δημοτικού σύμβουλου του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Νίκου Κανελλή στο κέντρο της πόλης. Ακολουθεί δελτίο τύπου της τοπικής οργάνωσης του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στο Βόλο.

Καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο Ν. Κανελλής, δημοτικός σύμβουλος Βόλου και μέλος του «ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ», από τον Δ. Λιβογιάννη, δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Αχιλλέα Μπέου και πρώην αντιδήμαρχο.
Τα γεγονότα έχει ως εξής.
Την Πέμπτη 30/6/2016, λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ, και ενώ ο Ν. Κανελλής βάδιζε στο πεζοδρόμιο της συμβολής των οδών Ιωλκού με Α. Γαζή δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από το Δ. Λιβογιάννη ο οποίος βρίσκονταν σε καφετέρια μαζί με άλλα πρόσωπα.
Χωρίς καμία απολύτως πρόκληση ο Δ. Λιβογιάννης, μόλις αντίκρισε τον Ν. Κανελλή, βγήκε εκτός εαυτού, άρχισε να φωνάζει, να βρίζει και να εκτοξεύει απειλές κάθε είδους: «Θα σε γαμ…», «ρουφιάνε», «μαλ…», «δεν θα ξαναπεράσεις από εδώ…», «θα σε βρω και θα σου δείξω…» και άλλα παρόμοια.
Όλα αυτά τα απίστευτα συνέβησαν μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, θαμώνων του καταστήματος και γειτονικών καταστηματαρχών.
Όταν ο Ν. Κανελλής απευθύνθηκε προς όλους τους παρόντες που είδαν το περιστατικό (θαμώνες, υπεύθυνους της καφετέριας και καταστηματάρχες) ρωτώντας ποιος θα ήταν διατεθειμένος να έρθει για μάρτυρας για αυτή την απρόκλητη–τραμπούκικη επίθεση, ο Δ. Λιβογιάννης έπαθε «αμόκ»!
Κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ΝΚ με τους συνδαιτημόνες του να το «κρατάνε» για να μην κάνει πράξη τις απειλές του. Όμως, γειτονικός μαγαζάτορας άρχισε να σπρώχνει και να προπηλακίζει τον Ν. Κανελλή.
Απέναντι σε αυτή την φασιστικού τύπου επίθεση ο Ν. Κανελλής αντέδρασε με ψυχραιμία, χωρίς να απαντήσει στις ύβρεις και τους προπηλακισμούς και κατευθύνθηκε αμέσως μετά στο ΑΤ Αγ. Νικολάου όπου και κατέθεσε μήνυση εναντίον του Δ. Λιβογιάννη.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του αυτόφωρου. Καλούμε τους πολίτες που ήταν παρόντες και είδαν τα γεγονότα να μην φοβηθούν και να καταθέσουν την αλήθεια!
Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες του Βόλου και λέμε: αυτό το γεγονός δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο! Η παράταξη του Αχιλλέα Μπέου τρομοκρατεί και εκφοβίζει κάθε φωνή αντιπολίτευσης! Τόσο μέσα όσο και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο έχει μετατραπεί σε αρένα με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να βρίζουν και να φωνάζουν σαν όχλος.
Πρόκειται για πράξεις φασιστικές γιατί στόχος τους είναι να επικρατήσει ο φόβος και να μην υπάρχει αντίλογος ώστε στο τέλος να κάνουν ότι θέλουν εντελώς ανεξέλεγκτοι και πέρα από κάθε κριτική.
Ο Νίκος Κανελλής είναι ενεργό μέλος της Αριστεράς της πόλης μας, του αντιφασιστικού και του μαζικού κινήματος. Η ενεργή συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες της πόλης μας είναι γνωστή. Η στοχοποίηση και η επίθεση εναντίον του είναι στοχοποίηση και επίθεση ενάντια στις δημοκρατικές κατακτήσεις όλων μας!
Καλούμε τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τις πολιτικές δυνάμεις της πόλης και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να αντιδράσουν άμεσα!
Στους δρόμους του Βόλου δεν θα επικρατήσει η τρομοκρατία!
Όσο για τον κ. Λιβογιάννη και όλο το «σύστημα Μπέου» έχουμε να πούμε ένα και μόνο πράγμα: Δεν μας φοβίζετε!

Από το: ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
www.xekinima.org
www.volos.xekinima.org,
[email protected]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.