28.7.16

Διαμαρτυρία σήμερα 6μμ Προπύλαια για την άμεση απελευθέρωση των 74 συλληφθέντων της Θεσσαλονίκης

Σε μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία για τις 6 μ.μ. στα Προπύλαια απευθύνει ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza, που ζητάει την άμεση απελευθέρωση των 74 συλληφθέντων που βρίσκονταν στα τρία υπό κατάληψη κτίρια στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει, η εκκένωση τριών καταλήψεων φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη (Ορφανοτροφείου, λεωφόρου Νίκης  και Hurriya) από τα ΜΑΤ συνιστά ποιοτική αναβάθμιση μιας πολιτικής που προτάσσει την καταστολή ως μέθοδο αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος. Και τονίζει: 
Τα κυβερνητικά επιτελεία αυταπατώνται όμως αν πιστεύουν ότι το κίνημα αλληλεγγύης θα πτοηθεί. Επιμένουμε στην αλληλεγγύη, αντιστεκόμαστε στην καταστολή. Οι καταλήψεις θα παραμείνουν, οι καταλήψεις θα ξανανοίξουν. Με τους πρόσφυγες ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί, θα νικήσουμε μαζί.
Ανάλογο κάλεσμα απευθύνουν κι άλλοι χώροι στέγασης. 
Από την πλευρά της, η Λαϊκή Ενότητα -που καλεί κι αυτή στην κινητοποίηση στα Προπύλαια- απευθύνει μήνυμα στην κυβέρνηση να σταματήσει να στοχοποιεί τις καταλήψεις και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες: 
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των αλληλέγγυων. Καλούμε τους εργαζομένους και το λαό να μπουν φραγμός στην επιχείρηση αυταρχισμού, να επιμείνουν στο δρόμο της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.