3.6.16

Ζούμε μαζί, γιορτάζουμε μαζί! Το City Plaza στη Βικτώρια στις 19/6

Αναδημοσίευση από https://www.facebook.com/events/1214872058553559/

Ο χώρος στέγασης προσφύγων City Plaza λειτουργεί απο τις 22 Απριλίου. Σε αυτόν φιλοξενούνται περίπου 100 οικογένειες προσφύγων (400 άτομα, ανάμεσά τους 180 παιδιά) απο το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Κουρδιστάν, το Ιράν, το Ιράκ κ την Παλαιστίνη. Φυσικά, η διαμονή είναι δωρεάν, καθώς κ τρία γεύματα την ημέρα, όπως και είδη υγιεινής και προϊόντα πρώτης ανάγκης. Όλα εξασφαλίζονται απο δομές και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, αφού ο χώρος στέγασης προσφύγων δεν χρηματοδοτείται απο το κράτος, ούτε απο ΜΚΟ.

Στο City Plaza που ήταν κλειστό επι έξι χρόνια, πραγματοποιείται ένα μικρόθαύμα φιλοξενίας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που αποδεικνύει έμπρακτα οτι υπάρχει και άλλος δρόμος πέραν απο αυτόν του εγκλεισμού σε στρατόπεδα, των περιφερούμενων άστεγων προσφύγων, της εγκατάλειψης και του ρατσισμού.
Οι πρόσφυγες φτάνουν εδώ όχι για τουρισμό ή για να πλουτίσουν αλλά κυνηγημένοι απο τους πολέμους, τις δικτατορίες, τη φτώχεια και τη λεηλασία των χωρών τους. Γι΄αυτό αξίζουν την αλληλεγγύη μας. Ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή μας, που δοκιμάζεται οδυνηρά απο την κρατική αδιαφορία και την κυβερνητική λιτότητα, όλοι και ολες έχουμε κάθε λογο να θέλουμε την αξιοπρεπή διαμονή των προσφύγων και την αρμονική συνύπαρξη ντόπιων και μεταναστών.
Σας καλούμε να γνωριστούμε και να γιορτάσουμε μαζί, την Κυριακή 19/6 από τις 18:00 στη Βικτώρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.