24.6.16

"Φωτιά στα τζαμιά" δια χειρός Χρυσής Αυγής

Από τις καταθέσεις των δύο αστυνομικών που μετά την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής κλήθηκαν στο βήμα του μάρτυρα αναμφίβολα ξεχώρισε αυτή του Νικόλαου Ντάφου, του οδηγού του περιπολικού που έφτασε στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Οχι μόνο γιατί με σαφήνεια υπέδειξε ως δράστη της εγκληματικής επίθεσης της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 τη ναζιστική οργάνωση, αλλά γιατί κατέθεσε και την προσωπική του μαρτυρία από μια άλλη, παλιότερη επίθεση της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιήθηκε σε τζαμί στα Καμίνια τον Αύγουστο του 2012.
Για την υπόθεση αυτήν, που είναι βέβαια γνωστή από τα σχετικά δημοσιεύματα εκείνων των ημερών, ο αστυνομικός τόνισε ότι δεν επρόκειτο για συμπλοκή, αλλά για επίθεση, και ότι οι δράστες που επιτέθηκαν με λοστούς και καπνογόνα φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής, οι οποίες έγιναν αντιληπτές από τους Πακιστανούς μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στον χώρο.
Το θέμα είναι ότι στο άκουσμα της κατάθεσης αυτής οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών, όπως έχει γραφτεί στα σχετικά ρεπορτάζ από το δικαστήριο, άρχισαν να φωνάζουν διαμαρτυρόμενοι, υποχρεώνοντας την πρόεδρο να διακόψει την ακροαματική διαδικασία, ενώ έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι «τα τζαμιά του 2011 και του 2012 είναι άσχετα με την υπόθεση». Μόνο που οι επιθέσεις σε μουσουλμανικούς χώρους λατρείας όχι μόνο δεν είναι «άσχετες» με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά είναι απολύτως ενδεικτικές για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης. Η πιο γνωστή υπόθεση είναι βέβαια αυτή του εμπρησμού τζαμιού στην πλατεία Αττικής στις 30/10/2010 από το τάγμα εφόδου του Αγ. Παντελεήμονα, το οποίο επιχείρησε να κάψει ζωντανούς δεκάδες υπηκόους Μπανγκλαντές. Για την εγκληματική αυτή ενέργεια γίνεται ξεχωριστή αναφορά στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, όπου ως επικεφαλής του τάγματος αναφέρεται η Θέμις Σκορδέλη.
Οπως έχει καταγγείλει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος Ελγαντούρ Ναΐμ, εκείνο το βράδυ περίπου 15-20 χρυσαυγίτες, που κρατούσαν ξύλα και κοντάρια, έκλεισαν απ’ έξω την πόρτα του χώρου λατρείας και έβαλαν λουκέτο, έτσι ώστε οι περίπου 40 μουσουλμάνοι, οι οποίοι προσεύχονταν μέσα, να μην μπορούν να διαφύγουν. Στη συνέχεια οι δράστες έσπασαν το τζάμι του παραθύρου και πέταξαν μέσα πανιά και σκουπίδια βρεγμένα με πετρέλαιο, τους έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
Οι εγκλωβισμένοι μετανάστες κατάφεραν, τελικά, να σωθούν χάρη στον νιπτήρα που υπήρχε μέσα στον χώρο και σε μια μικρή μάνικα νερού, ενώ συγχρόνως καλούσαν την αστυνομία και την πρεσβεία τους. Οσο για τους δράστες, κατά την αποχώρησή τους γέμισαν τους εξωτερικούς τοίχους και την πρόσοψη του οικήματος με συνθήματα και προεκλογικά αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής και του Αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου, ο οποίος λίγες μέρες μετά (7/11/2010) εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα. Με λίγα λόγια, ο εμπρησμός του τζαμιού στην πλ. Αττικής όχι μόνο γίνεται οργανωμένα, αλλά εντάσσεται στην προεκλογική εκστρατεία του Μιχαλολιάκου για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010!
Σήμερα, όμως, η «Εφ.Συν.» φέρνει στο φως νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα, όπου απεικονίζεται μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης, συγκροτημένο από στελέχη των Πυρήνων της Νίκαιας, του Πειραιά και του Περάματος, να βεβηλώνει τέτοιο μουσουλμανικό χώρο λατρείας και μέσω της βεβήλωσης αυτής να ομολογεί ότι οι εμπρησμοί και γενικότερα οι επιθέσεις σε τζαμιά ανήκουν στο ρεπερτόριο της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.
Και συμπτωματικά ο συγκεκριμένος χώρος λατρείας τον οποίο βεβηλώνουν οι χρυσαυγίτες, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τους μετανάστες που τον χρησιμοποιούν, βρίσκεται και πάλι στα Καμίνια, ενώ το περιστατικό αυτό εξελίσσεται στις 9 Ιουνίου 2013, έναν χρόνο μετά την επίθεση σε άλλο τζαμί της περιοχής, για την οποία κατέθεσε ο αστυνομικός Ν. Ντάφος, και μόλις τρεις μήνες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Aπό www.efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.