12.3.16

Οργίλη αντίδραση προκαλεί η συνέντευξη του Σφακιανάκη στο ΡΙΚ

Οργίλη αντίδραση προκαλεί η συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη στην εκπομπή του ΡΙΚ Τετ α τετ, στην οποία ο τραγουδιστής χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες ως λαθρομετανάστες και ριψάσπιδες, λέγοντας επίσης ότι βιάζουν την Ελλάδα.
Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ Κώστας Κώστα ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν πρέπει να μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση.
Ο κ. Κώστα τόνισε ότι το ΡΙΚ δε μπορεί να μεταδίδει εκπομπές ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου υποδεικνύοντας ότι η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Πρόσθεσε ότι τέτοια εκπομπή προσβάλει τους υπαλλήλους του ΡΙΚ, οι οποίοι μέσα από άλλες εκπομπές προσπαθούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Σημείωσε παράλληλα ότι τα τελευταία χρόνια η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει πέσει στην παγίδα της πολιτικής προπαγάνδας εξυπηρετώντας συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις ενώ έκανε επίσης λόγο για παράνομες ενέργειες στο ΡΙΚ.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αρχής κατά των διακρίσεων Άριστος Τσιάρτας χαρακτήρισε αποκρουστικές και απαράδεκτες τις αναφορές Σφακιανάκη για τους πρόσφυγες.
Σε παρέμβασή της η πρώην δημοσιογράφος του ΡΙΚ Σούλλα Χατζηκυριάκου ανέφερε ότι η απαράδεκτη εικόνα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο ΡΙΚ οφείλεται στην διάλυση των διευθυντικών θέσεων.
Η κ. Χατζηκυριάκου κατηγόρησε τον κ. Τσαλακό για το σύστημα που εφάρμοζε σε διάφορα τμήματα όπου κάθε τρεις μήνες αναλάμβανε άλλος υπεύθυνος ενός τμήματος με αποτέλεσμα κάθε υπάλληλος στο ΡΙΚ να κάνει όπως είπε ότι θέλει χωρίς έλεγχο και να δημιουργείται αλαλούμ.

Πηγή: dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.