19.1.16

Μετά τους ελέγχους και τις συλλήψεις και μητρώο εθελοντών

Η κατάρτιση του μητρώου των εθελοντών που ασχολούνται με το προσφυγικό ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο συνάντησης, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Λέσβο. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε σειρά ελέγχων, ενώ έγιναν και συλλήψεις εθελοντών και μελών ΜΚΟ τις προηγούμενες μέρες σε νησιά του Αιγαίου.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος Λέσβου, ο κεντρικός λιμενάρχης και ο αστυνομικός διευθυντής του νησιού, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών.

Αντικείμενο θα αποτελέσει η τελική μορφή που θα έχει η φόρμα, την οποία θα συμπληρώνουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και μεμονωμένοι εθελοντές, προκειμένου να ενταχθούν στο μητρώο εθελοντισμού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα πρέπει να αναφέρουν μεταξύ άλλων τις πηγές χρηματοδότησής τους, να καταγράφουν τους εθελοντές που βρίσκονται εκεί, τα στοιχεία διαβατηρίων τους και τι ρόλο έχει ο καθένας (π.χ. γιατρός, νοσηλευτής, κλπ), καθώς και το σκέλος, στο οποίο έχουν αναλάβει να δραστηριοποιούνται.

Υπεύθυνη δήλωση


Επίσης, θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν καταδικαστεί και δεν διώκονται για ζητήματα του ποινικού κώδικα.

Την ίδια υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να συμπληρώνουν και οι εθελοντές που δεν υπάγονται σε ΜΚΟ, για τους οποίους προβλέπεται επίσης η καταγραφή των στοιχείων τους και του αντικειμένου στο οποίο δραστηριοποιούνται.

Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του μητρώου εθελοντών για τη Λέσβο.

Σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει η δημιουργία Εθνικού Μητρώου Εθελοντών, στο οποίου θα υπαχθεί και το μητρώο της Λέσβου.


Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.