8.12.15

Ο "Σαούλ" του Homeland σώζει πρόσφυγες στην Λέσβο (Βίντεο)

Ο κατά κόσμον Mandy Patinkin ή όπως είναι γνωστός από τη σειρά Homeland, Saul Berenson βρέθηκε στη Λέσβο, στο πλευρό των προσφύγων με την οργάνωση "International Rescue Committee",

"Λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν ήρθε καμία βάρκα στην ακτή τις δύο μέρες  που ήμασταν εκεί, αλλά υπήρχε μια οικογένεια προσφύγων στο κέντρο. Όλα τα χρήματά τους και τα χαρτιά τους είχαν χαθεί στη θάλασσα και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να φτάσουν σε συγγενείς τους στη Γερμανία", αναφέρει σε κείμενό του στη Washington Post,  ο ηθοποιός, εξιστορώντας την εμπειρία του.
"Ένιωσα ευλογημένος που γνώρισα την Safae, τον σύζυγό της Koder και τους δύο γιους τους και μπόρεσα να τους δώσω τα χρήματα που χρειαζόντουσαν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους", αναφέρει και σημειώνει πως στα πρόσωπά τους δεν είδε ξένους αλλά γνώριμα πρόσωπα, που του θύμισαν την οικογένειά του.
"Το επόμενο πρωί, καθώς πηγαίναμε στο αεροδρόμιο ο κόσμος άρχιζε να φωνάζει ότι μια βάρκα φτάνει. Τρέξαμε αμέσως στην ακτή και ανακαλύψαμε πως ήταν η 8η βάρκα που είχε προσεγγίσει τη περιοχή από τα ξημερώματα", σημειώνει και συνεχίζει: "Ένας πατέρας μου έδωσε τη κόρη ενώ γύρισε να βοηθήσει το γιο του. Το κοριτσάκι ήταν άρρωστο, φορώντας μια χειρουργική μάσκα και πραγματικά απόρησα πως τα είχε καταφέρει.
"Είδα το θάνατο πίσω μου και τη ζωή μπροστά μου", μου είχε πει η Safae, μια φράση που θα μπορούσε να έχει πει κάλλιστα η οικογένειά μου, διασχίζοντας τον δικό της επικίνδυνο δρόμο μακριά από το σπίτι.
"Αυτό που έμαθα από τους πρόσφυγες, τους εθελοντές, τον απλό κόσμο της Λέσβου που βοηθά, είναι πως ο μόνος τρόπος να "χτίσεις" την ειρήνη είναι η επικοινωνία, το να χτίσεις δηλαδή σχέσεις, να γνωρίσει τον άλλο, να ανοίξεις την αγκαλιά σου", τονίζει.
"Απλά δεν το καταλαβαίνω. Δε μπορώ να καταλάβω πώς τόσοι πολλοί άνθρωποι σε τόσες πολλές χώρες μπορούν να φοβούνται αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν τόσο πολύ. Που έχουν τόσο πολύ ανάγκη, που είναι σε απόγνωση και το μόνο που ζητούν είναι ελευθερία, δικαιοσύνη", σημειώνει μεταξύ άλλων και τονίζει πως μόνο μέσω της αγάπης και της υποστήριξης μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στη βία.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.