18.11.15

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντεγκλήσεις Πολιτικής Αγωγής - Υπεράσπισης

Με αντεγκλήσεις ανάμεσα στην Πολιτική Αγωγή και την Υπεράσπιση συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ Χρήστου Δεληγιάννη στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ο μάρτυρας, που ήταν στην ομάδα των οκτώ αστυνομικών που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι «εύσωμοι ναζιστές» που, όπως γνωρίζει από τα ΜΜΕ, «επιβάλλουν τον ναζισμό διά της βίας».
Επικαλούμενος επίσης πάλι τα μέσα ενημέρωσης είπε πως από τις εγκληματικές ενέργειες που καταλογίζονται στη Χρυσή Αυγή μόνο για τη δολοφονία Φύσσα άκουσε δήλωση καταδίκης.
Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής σχολίασε όταν του επιδείχτηκε φωτογραφία «μελών της Χρυσής Αυγής σε ώρα εκπαίδευσης»: «Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπω στην εικόνα και την εκπαίδευση των αστυνομικών».
Σε όλη τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας υπάρχουν εντάσεις ανάμεσα στους συνηγόρους των δύο πλευρών, με την πρόεδρο να τους εγκαλεί. Μάλιστα το πρωί λίγο μετά την έναρξη η διαδικασία διακόπηκε για λίγο καθώς οι συνήγοροι των δύο πλευρών είχαν ζωηρή αντιπαράθεση με αφορμή ερώτηση που υπέβαλε η Πολιτική Αγωγή στον μάρτυρα, η οποία προκάλεσε αντίδραση από συνηγόρους Υπεράσπισηςπου φώναζαν για «αντιδικονομικά σχόλια» της άλλης πλευράς.
Με την επανάληψη της διαδικασίας η πρόεδρος είπε σε έντονο ύφος προς όλους τους συνηγόρους: «Αυτές οι διακοπές δεν εξυπηρετούν τίποτα, δεν οδηγούν πουθενά... Καθυστερούμε και χάνουμε τη ροή της δίκης. Κοιτάξτε να αποφευχθούν».
Μετά το μεσημέρι οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι όταν συνήγορος από τους υπερασπιστές του Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον αστυνομικό αν εκτός από το σύνθημα «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή» ξέρει κάποιο άλλο όπως το «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Μελιγαλάς». 
Αν και η ερώτησή του προκάλεσε αντιδράσεις, ο συνήγορος επέμενε στην ερώτησή του ζητώντας από τον μάρτυρα να πει τι του έρχεται στο μυαλό ακούγοντας το συγκεκριμένο σύνθημα. Ο μάρτυρας δεν απαντούσε αλλά στο μεταξύ άλλοι συνήγοροι από την Υπεράσπιση φώναζαν «την Πηγάδα, την Πηγάδα» με αποτέλεσμα η πρόεδρος να δώσει εκείνη την στιγμή τη μεσημεριανή μισάωρη διακοπή.
Νωρίτερα ο αστυνομικός απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου τού Γιώργου Ρουπακιά κατέθεσε πως το επίμαχο βράδυ όταν είχε πλησιάσει τον δράστη ενώ ήταν κοντά στον Φύσσα ακόμη, είχε ακούσει τον μουσικό να του φωνάζει «έλα εδώ ρε π...».
Κατά την εκτίμηση του αστυνομικού, τα λόγια αυτά του Παύλου Φύσσαειπώθηκαν ενώ ήδη ο Ρουπακιάς τον είχε μαχαιρώσει και επιχειρούσε οπισθοχωρώντας να φύγει όταν είδε να πλησιάζουν οι αστυνομικοί.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την κατάθεση του μάρτυρα:

Πολιτική Αγωγή: Έχετε ακούσει δήλωση αποδοκιμασίας των εγκληματικών ενεργειών από τη Χρυσή Αυγή ;
Μάρτυρας: Στο περιστατικό του Φύσσα, κάτι είχα ακούσει στην τηλεόραση που λέγανε ότι καταδικάζουμε
Πολιτική Αγωγή: Μήπως έχετε ακούσει στελέχη της Χ.Α. να εγκωμιάζουν τη δράση των ταγμάτων εφόδου; Αν, για παράδειγμα, ακούσατε να λέγεται από γυναίκα στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ότι «εμείς οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής είμαστε δίπλα στα παιδιά με τα μαύρα»
Μάρτυρας: Ναι, στην τηλεόραση.
(...)
Υπεράσπιση: Αναρχικούς είδατε εκείνο το βράδυ στην περιοχή;
Μάρτυρας: Όχι.
Υπεράσπιση: Τι φοράνε οι αναρχικοί;
Μάρτυρας: Μαύρα ρούχα
Υπεράσπιση: Άρα δεν φοράνε μόνο οι χρυσαυγίτες μαύρα ρούχα...
(...)
Υπεράσπιση: Τι φώναζε πριν το μαχαίρωμα ο Φύσσας; Τι σας είπε;
Μάρτυρας: Έλα εδώ ρε
Υπεράσπιση: Σε ποιον το φώναζε;
Μάρτυρας: Στον Ρουπακιά, φαντάζομαι ότι τον είχε ήδη μαχαιρώσει.
 Η διαδικασία συνεχίζεται

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.