2.11.15

Να πυροβολούν τους πρόσφυγες προτείνει ως "έσχατο μέσο" Γερμανός πολιτικός

Ως “έσχατο μέσο” σε περίπτωση που οι πρόσφυγες αποπειραθούν να περάσουν τα γερμανικά σύνορα ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού δεξιού αντιμεταναστευτικού κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία”  στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και ευρωβουλευτής Μάρκους Πρέτσελ, δήλωσε πως θα μπορούσε να εξεταστεί και η χρήση πυροβόλων όπλων...
«Η υπεράσπιση των γερμανικών συνόρων με τα όπλα ως έσχατο μέσο είναι αυτονόητη», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ευρωβουλευτής, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο, προσθέτοντας πως η Σλοβενία και η Αυστρία επιτρέπουν σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να «έρχονται στη χώρα ανεξέλεγκτοι».
Τόνισε δε χαρακτηριστικά πως «Αυτό μπορούμε να το αποτρέψουμε. Όταν ακουστεί ο πρώτος πυροβολισμός στον αέρα θα γίνει ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι»
Παρ' όλα αυτά, πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως θα χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι υπάρχει «μια σειρά άλλων δυνατοτήτων», όπως η παρουσία αστυνομίας, οι αντλίες νερού και τα δακρυγόνα.
Ο ευρωβουλευτής τόνισε πάντως ότι «κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα πρέπει να σκεφτεί να αρχίσει να πυροβολεί εναντίον των προσφύγων, επειδή περνούν τα σύνορα. Έσχατο μέσο σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα να τους σταματήσουμε».

Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.