2.11.15

26 παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια από την Αργολίδα στους πρόσφυγες

Η Καμπάνια Αλληλεγγύης για την Υποστήριξη των Προσφύγων που οργάνωσε το Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.
Μια πολύ μεγάλη ποσότητα (26 ευρωπαλέτες με κούτες και δεκάδες μεγάλες σακούλες) με ρουχισμό, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, φάρμακα, παιχνίδια, κλινοσκεπάσματα και είδη ταξιδίου τα οποία γέμισαν μια ρυμούλκα φορτηγού, μεταφέρθηκαν από το Ναύπλιο στο Κιλκίς και παραδόθηκαν στην ομάδα αλληλέγγυων "Εθελοντές Κιλκίς - Θεσσαλονίκης Πρόσφυγες Ειδομένη".
Σκοπός ήταν να καλύψουν ένα ελάχιστο μέρος των αναγκών των χιλιάδων προσφύγων που επιχειρούν καθημερινά να περάσουν τα σύνορα από την Ειδομένη.
Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσε πριν από μερικές ημέρες το Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο, το οποίο ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην κοινοποίηση της δράσης, τη μεταφορά των ειδών και την πραγματοποίηση συνολικά, αυτής της καμπάνιας.
Ακόμη ευχαριστεί: Tη μεταφορική εταιρεία "Αργομυκηναϊκή Κλώπας Νικόλαος", τους συλλόγους εργαζομένων και επαγγελματιών (Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ΕΛΜΕ Αργολίδας , Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας, Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Αργολίδας), τη Μητρόπολη Αργολίδας, την Πύλη Πολιτισμού Nαυπλίου, τα καταστήματα Antica Gelateria di Roma και Pizzeria da Bosco, την οικογένεια Moretti και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού.
Το Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας αναφέρει:
Η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση και η συμμετοχή του κόσμου της Αργολίδας ήταν ε ν τ υ π ω σ ι α κ ή! Εκατοντάδες συμπολιτών μας σε Ναύπλιο και Άργος, άνθρωποι που γνωρίζαμε και άνθρωποι που συναντήσαμε για πρώτη φορά ήρθαν, προσέφεραν πράγματα, συζητήσαμε, βοήθησαν στη διαλογή, στην ταξινόμηση, στο πακετάρισμα και συμμετείχαν σε όλη τη διαδικασία.
Συγκίνηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Όλοι μαζί στείλαμε ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία για το πραγματικό πρόσωπο των προσφύγων που δεν είναι αυτό των αιμοδιψών τζιχαντιστών αλλά ανθρώπων σαν κι εμάς, που με τη βία ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους. Ένα μήνυμα προς την ελληνική πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και οι θάλασσές μας να σταματήσουν να γίνονται παγίδες φρικτού θανάτου ! Ένα μήνυμα εναντίον της ανάπτυξης της κινδυνολογίας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας!
Όλοι μαζί στείλαμε ένα μήνυμα δυνατής και έμπρακτης αλληλεγγύης από την Αργολίδα!

Πηγή: argolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.