16.11.15

Σε «Παύλου Φύσσα» μετονομάστηκε η «Παναγή Τσαλδάρη»

Στο πλαίσιο μίας λιτής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας η επίσημη μετονομασία της οδού «Παναγή Τσαλδάρη» σε «Παύλου Φύσσα» προς τιμήν του αντιφασίστα μουσικού, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από το χέρι του Γιώργου Ρουπακιά.
Η εκδήλωση, που διοργάνωσαν ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μαζί με τη οικογένεια και τους φίλους του Παύλου, έγινε ακριβώς στο σημείο που την 18η Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη.
Αρχικά μίλησε ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Βρεττάκος και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στη μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, η οποία αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που ήταν εκεί, αλλά και το δήμο που πήρε αυτή την πρωτοβουλία, εμφανώς συγκινημένη τόνισε ότι:
«Ένας δρόμος είναι ένας δρόμος. Αλλά ο Παύλος μου σήμερα δεν είναι εδώ». Ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται αυτή την περίοδο στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως και την απόδοση δικαιοσύνης. Ανέφερε πως πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εκεί δεν δικάζεται ο δολοφόνος, αλλά η Χρυσή Αυγή.
Τελευταίος μίλησε ένας φίλος του Παύλου, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου στη δίκη και υπογράμμισε ότι  «περιμένουμε πράγματα που πρέπει να γίνουν στον Κορυδαλλό».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικούς φίλους του Παύλου, οι οποίοι έπαιξαν αγαπημένα του τραγούδια.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.