4.11.15

Αθήνα : Καταγγελία για τραμπουκισμούς και προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από φασίστες στο 4ο ΕΠΑΛ Αθηνών

Σύμφωνα με την μαρτυρία που στάλθηκε στην mpalothia, μια ομάδα περίπου 10 μαθητών που φοιτούν στο 4ο ΕΠΑΛ Αθήνας (στα Άνω Πατήσια) δηλώνουν ανοιχτά πως είναι χρυσαυγίτες και τραμπουκίζουν συστηματικά μαθητές.
Στο στόχαστρο των φασιστών μαθητών μπαίνουν όσοι μαθητές έχουν καταγωγή από άλλες χώρες και όσοι τους εναντιώνονται, ακολουθώντας φυσικά τα διδάγματα των νεοναζί της ΧΑ που τους καθοδηγούν από μικρές ηλικίες. Άλλωστε και μέσα στο σχολείο, όπως αναφέρθηκε στην καταγγελία, προσπαθούν να στρατολογήσουν και άλλους μαθητές στην νεοναζιστική οργάνωση.
Παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει μέσα στο σχολείο και τις παρατηρήσεις από καθηγητές και τον διευθυντή του Λυκείου, οι νεοναζί συνεχίζουν απτόητοι να τραμπουκίζουν τους υπόλοιπους μαθητές, ενώ τα μόνα τους επιχειρήματα είναι να επαναλαμβάνουν ως παπαγαλία «πως οι πακιστανοί τους παίρνουν τις δουλειές» και «αν αν ήσουν η μητέρα η ο πατέρας της κοπέλας που βιάστηκε στην Πάρο τι θα έκανες», επιδεικνύοντας την (κλασική άλλωστε) αμορφωσιά που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των χρυσαυγιτών και των ψηφοφόρων τους.
Αυτή τη συμπεριφορά την συμπληρώνουν με το να φωνάζουν συνθήματα, να ξεκολλάνε τα αντιφασιστικά αυτοκόλλητα, να προσβάλουν τους υπόλοιπους μαθητές με απαξιωτικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς ενώ απειλούν συχνά και με σωματική βία.
Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι η άσχημη λεκτική επίθεση σε μαθητή που μόλις είχε έρθει από το Αφγανιστάν, καθώς του επιτέθηκαν ενώ το παιδί έπαιζε βόλεϊ λέγοντας του «να πας στη χώρα σου να τα κάνεις αυτά» «να πας πίσω στη χώρα σου», ειδικά όταν το παιδί γνώριζε ελάχιστα ελληνικά και δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι του έλεγαν και για ποιο λόγο του επιτίθονταν.
Αυτή η καταγγελία, είναι ακόμα ένα δείγμα του πόσο έχει εισχωρήσει η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, στηριζόμενη στις χουλιγκανίστικες συμπεριφορές των μελών της, ώστε να συνεχίσει να στρατολογεί νέα μέλη μεταξύ των ανήλικων μαθητών.
Με πληροφορίες που στάλθηκαν στην mpalothia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.