4.11.15

Κάτω τα χέρια απο το Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 δικάζονται τα μέλη του Στεκιού Μεταναστών και του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα Λ. Βουρεκάς, Ν. Γιαννόπουλος και Γ. Μανιάτης για την κατάληψη του κτιρίου της οδού Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια που έγινε τον Νοέμβριο του 2009.


Η κατάληψη της Τσαμαδού 15 είναι ένα Κοινωνικό Κέντρο που ανήκει σήμερα στη γειτονιά και στην αλληλεγγύη. Είναι ένας χώρος συνάντησης και συνεργασίας διαφορετικών ανθρώπων και ομάδων, ένας χώρος αυτοοργάνωσης και ελεύθερης επικοινωνίας. Ένας χώρος στο οποίον έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και στεγάζει μόνιμα τη συλλογική κουζίνα el-chef και το Παιδικό Στέκι, καθώς και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες-ριες όπως την ομάδα δασκάλων «τα Πίσω Θρανία». Είναι ένας χώρος φιλόξενος, που χρησιμοποιείται από δεκάδες συλλογικότητες και ομάδες και ο οποίος έχει στεγάσει κινήσεις έμπρακτης αλληλεγγύης, με πιο πρόσφατη την χρησιμοποίησή του το καλοκαίρι για τις ανάγκες του κινήματος αλληλεγγύης στους άστεγους πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως. Επί δύο μήνες το κτίριο λειτούργησε ως κέντρο συλλογής και διαχείρισης των ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων που προσέφεραν χιλιάδες αλληλέγγυοι-ες, ως χώρος παρασκευής των γευμάτων και ως χώρος συντονισμού της συνολικής δράσης της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες.
Το Δ.Σ. του Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο», παρότι δεν είχε επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για το κτίριο και επί χρόνια το είχε αφήσει να ρημάζει, επέδειξε πρωτοφανή αδιαλλαξία και εκδικητικότητα απέναντι σε μια πρωτοβουλία που το έβγαλε από την εγκατάλειψη, το επισκεύασε και του απέδωσε κοινωνικό χαρακτήρα και αξία. Γι ‘αυτό η δίωξη των τριών συντρόφων μας στοχεύει εξίσου όλους και όλες μας, τις εκατοντάδες των ανθρώπων και τις δεκάδες συλλογικότητες που εμπλεκόμαστε στη λειτουργία του Κοινωνικού Κέντρου της Τσαμαδού 15. Την εκλαμβάνουμε ως μια ξεκάθαρη απόπειρα τρομοκράτησης κάθε κοινωνικού και συνεργατικού εγχειρήματος, κάθε αυτοοργανωμένης πρωτοβουλίας που αντιτάσσει στη λογική του κέρδους την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, στην απαξίωση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου την επαναδιεκδίκηση των χώρων ελευθερίας και των κοινών αγαθών, στον κοινωνικό δαρβινισμό των μνημονίων και του ρατσισμού την αυτοοργάνωση και τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών.
Θα μας βρουν μπροστά τους!

Απαιτούμε να απαλλαγούν οι τρεις σύντροφοί μας και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του Κοινωνικού Κέντρου της Τσαμαδού 15.

Υπογραφές συλλογικοτήτων:
1. ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
2.    ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
3.    ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ
4.    ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ
5.    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
6.    ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
7.    ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
8.    ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
9.    ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΞΕΚΙΝΗΜΑ
10.  ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΑΟΛΟ ΦΡΕΙΡΕ
11.  ΕΕΚ
12.  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ NOSOTROS
13.  ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΝΟΤΑΡΑ 26
14.  ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – «ΛΥΟΜΕΝΑ ΙΛΙΣΙΩΝ»
15.  ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
16.  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
17.  ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
18.  ΟΜΑΔΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ "ΤΑ ΠΙΣΩ ΘΡΑΝΙΑ"
19. ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
20.  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ
21.  ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
22.  ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
          23.   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
24.  ΠΡΩΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
25.  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
26.  ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΣΑΜΑΔΟΥ 13
27.  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ EL- CHEF
          28.  ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
29.  ANTINAZI ZONE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.