30.11.15

Κάλεσμα σε συνάντηση φορέων, σωματείων και συλλογικοτήτων της περιοχής των Βορείων Προαστίων, Δευτέρα 30/11

Στις 9/11 στο Μαρούσι η κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι, δέχτηκε βομβιστική επίθεση. Από την ενέργεια αυτή η κατάληψη υπέστη μικρές ζημιές, ενώ σε μεγάλη έκταση στη γύρω περιοχή υπήρξαν σπασμένα τζάμια σε σπίτια και καταστήματα λόγω της έκρηξης. Είναι προφανές τόσο από την κατασκευή του μηχανισμού όσο και από το μέγεθος της επίθεσης πως από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ευθεία επίθεση του παρακράτους και των φασιστών, ενάντια στο αντιφασιστικό κίνημα, τους ανθρώπους του και τις δομές του.

Ταυτόχρονα η εγκληματική δράση των φασιστών στις γειτονιές ξαναέρχεται στο προσκήνιο, ενώ οι χρησαυγίτες γίνονται ολοένα και πιο προκλητικοί στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτή τη στιγμή, το φασιστικό παρακράτος στοχοποιεί ευθέως χώρους του κινήματος, στοχεύει στην τρομοκράτηση και στην κάμψη του ηθικού του κόσμου του αγώνα, ενώ σε αυτή τη διαδικασία είναι διατεθειμένο να ρισκάρει και ανθρώπινες απώλειες όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν.

Σαν αντιφασιστικός συντονισμός Αμαρουσίου θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει άμεση και μαζική απάντηση σε αυτή την επίθεση, αλλά και συνολικότερα στις φασιστικές- εγκληματικές επιθέσεις στο κόσμο που αγωνίζεται, όπως και στην ύπαρξη ορμητηρίου για τέτοιου τύπου πρακτικές στην περιοχή μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις γειτονιές μας στους νεοναζί, δεν πρέπει να αφήσουμε τη θεωρία των δύο άκρων να κερδίσει έδαφος στον κόσμο των γειτονιών μας.

Σε αυτή τη βάση προτείνουμε μαζική πορεία στις 5 Δεκέμβρη στις 12.00 από τον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου. Καλούμε φορείς, σωματεία, συλλογικότητες των βορείων προαστίων και ευρύτερα τη Δευτέρα 30/11 στις 20.00 στο Ν. Ηράκλειο στο στέκι της δημοτικής κίνησης Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο (Πολυτεχνείου 29 κοντά στον ΗΣΑΠ Ηρακλείου) με σκοπό την συζήτηση  για την οργάνωση της κινητοποίησης, καθώς και τα απαραίτητα μέσα γνωστοποίησής της (κείμενα, αφίσες κλπ.).



Αντιφασιστικός Συντονισμός Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.