30.11.15

Θες/νίκη: Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Τρίτη 1/12

Οι τελευταίες εξελίξεις με τον περιορισμό στη δυνατότητα των προσφύγων και μεταναστών/τριών να διασχίσουν τα βαλκανικά σύνορα και να φτάσουν στις χώρες της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης, όπως το επιθυμούν, έχει ως αποτέλεσμα μια νέα πολύ δύσκολη κατάσταση στο πέρασμα της Ειδομένης προς Μακεδονία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι που δεν κατάγονται από τις "κατάλληλες" χώρες είναι καθηλωμένοι για πάνω από μια βδομάδα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Οι εγκλωβισμένοι/ες αρνούνται να φύγουν από το συνοριακό πέρασμα διεκδικώντας με απεργία πείνας το δικαίωμά τους να κινηθούν ελεύθερα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Στηρίζουμε τον αγώνα τους με την παρουσία μας στα σύνορα και με τη μεταφορά της αντιπαράθεσης με τις ευρωπαϊκές αντιμεταναστευτικές πολιτικές και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Καλούμε στην πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες-πρόσφυγες και εναντίωσης στις πολιτικές του πολέμου, των κλειστών συνόρων και των φραχτών των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης, την Τρίτη 1/12 στις 18.00 στην Καμάρα.

Θεωρούμε επίσης ότι η φετινή παγκόσμια μέρα μετανάστευσης, στις 18 του Δεκέμβρη, οφείλει να είναι μια μέρα μεγάλων κινητοποιήσεων σε κάθε πόλη αυτής της ηπείρου, σε κάθε συνοριακό πέρασμα, όπου άνθρωποι αμφισβητούν την Ευρώπη-φρούριο. Η κίνηση και οι αγώνες των μεταναστών/τριών θα πρέπει να συναντηθούν με την πλατιά αλληλεγγύη των ντόπιων δημιουργώντας το μεγαλύτερο ίσως κίνημα των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη.

Για την προετοιμασία και οργάνωση αυτής της ημέρας, καλούμε σε σύσκεψη οργανώσεων, ομάδων αλληλεγγύης, σωματείων και φοιτητικών συλλόγων την Τετάρτη 2/12, στις 20.00 στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών, Έρμου 23

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.