6.10.15

Ηχητικό ντοκουμέντο για τα τάγματα εφόδου και την ιεραρχία της Χ.Α.


audio
Νίκος Αποστόλου

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που έχει αναρτηθεί με την είδηση ακούγεται ο κατηγορούμενος Νίκος Αποστόλου, ο οποίος συνομιλεί με μια φίλη του και σχολιάζουν τις αποκαλύψεις για τα τάγματα εφόδου, την επιχειρησιακή οργάνωση της Χ.Α. και την ιεραρχία της. Επίσης, αναφέρεται ότι, ο Ρουπακιάς μισθοδοτείται (τη συγκεκριμένη περίοδο) από τη ΧΑ με 600 ευρώ το μήνα.
Εν τω μεταξύ, για την Πέμπτη διεκόπη η δίκη της ΧΑ. Ολοκληρώνοντας την κατάθεση της η  μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, φανερά καταβεβλημένη και λίγο πριν κατέβει από το βήμα του μάρτυρα πέταξε μπουκάλι με νερό στον Γιώργο Ρουπακιά λέγοντας του "Για να με θυμάσαι...". Νωρίτερα, στην κατάθεση της δήλωσε μεταξύ άλλων: "Ήρθαν στο σπίτι μου και δολοφόνησαν το παιδί μου. Είναι μια εγκληματική οργάνωση και βρίσκεται στο κοινοβούλιο. Ήρθαν στο σπίτι μου και δολοφόνησαν το παιδί μου. Είναι μια εγκληματική οργάνωση και βρίσκεται στο κοινοβούλιο".

Απαντώντας σε ερώτηση για την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, με αφορμή βίντεο στο οποίο ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίζεται να δηλώνει πως είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45, είπε: "είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών".

«Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μετά τη δολοφονία συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Δεν είχαν περάσει 50 μέρες που πέρασε ένα τάγμα και βεβήλωσε το σημείο της δολοφονίας του γιου μου. Υποχρέωναν τους πολίτες να πάρουν τα έντυπά τους... Περνάνε κάτω από το σπίτι με μηχανές και τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής σαν να μας λένε "είμαστε εδώ, δεν φοβόμαστε". Δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα κι εμείς και οι δικηγόροι».

Με αφορμή το βίντεο που ζήτησε η πολιτική αγωγή να προβληθεί στο δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση και αναφερόμενη στη μεθοδολογία της Χρυσής Αυγής η κα Φύσσα είπε: «Δύο χρόνια δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο παρά μόνο με τη δολοφονία του γιου μου. Και από όλο το υλικό, από όλα τα στοιχεία, βλέπω πως τίποτα δεν γίνεται εάν δεν το πει ο αρχηγός. Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι η ιεραρχία. Είναι η ιδεολογία, είναι όλο αυτό που ονομάζεται Χρυσή Αυγή».

Η μάρτυρας επικαλέστηκε καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία από τη δικογραφία, στην οποία ο κατηγορούμενος Νικόλαος Αποστόλου, μιλώντας με μία γυναίκα, της αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Ρουπακιά πως είναι «γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δεν είναι κανένας τυχαίος». Στην ίδια συνομιλία, όπως είπε η μάρτυρας, ο Αποστόλου ζητά από τη γυναίκα αυτή να πάει να πει στη μάνα του να πετάξει τα όπλα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τον χαρακτήρα του γιου της, η μάρτυρας είπε: «Ο Παύλος εξελίχθηκε από ένας ώριμος έφηβος σ' έναν αξιόλογο άνδρα. Ασχολούνταν με τους άστεγους και γενικά με το φιλανθρωπικό κομμάτι. Όπου μπορούσε, βοηθούσε. Ήταν ένας άνθρωπος καθαρός. Ελεύθερο πνεύμα, με πολύ ωραίες ιδέες και ιδανικά».

Νωρίτερα, συνήγοροι της υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν για ερωτήσεις που απευθύνουν στην κα Φύσσα οι εκπρόσωποι της πολιτικής αγωγής, ενώ ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησε να μην αποκαλούν τον πελάτη του δολοφόνο.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες για προσπάθεια αποσυντονισμού της μάρτυρος από συνηγόρους της Χρυσής Αυγής.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη η οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο.


Πηγή: athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.