17.9.15

Θέσεις της Χρυσής Αυγής για την υγεία: ρατσισμός και παράδοση στο ελληνικό κεφάλαιο

Του Τάκη Γιαννόπουλου

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για την υγεία όπως δημοσιεύονται στο site της* αποτελούν ένα μείγμα ρατσισμού και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ελλήνων καπιταλιστών που δρουν στην υγεία.

Είναι ενδεικτικό ότι ξεκινάνε με απαράδεκτες ρατσιστικές θέσεις απέναντι στους αλλοδαπούς  όπως:

«...Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν θα έχει καμία υποχρέωση απέναντι σε παρανόμως ευρισκόμενους στην Ελληνική επικράτεια. Για αυτούς όταν προκύψει ζήτημα ιατρικής περιθάλψεως, θα υπάρχει θεσμοθετημένο διαφορετικό κοστολόγιο παροχών περίθαλψης, με άμεση ενημέρωση της Πρεσβείας του λαθροβιούντος ή του αντίστοιχου Υπουργείου Εξωτερικών σε κάθε περίπτωση ώστε να βεβαιώνονται οι προκύπτουσες δαπάνες περίθαλψης πριν την υποχρεωτική απέλαση...» 
«...α) από την άμεση παύση των πάσης φύσεως δωρεάν παροχών περίθαλψης στους λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα απελαθούν το ταχύτερο δυνατόν. Όσοι από αυτούς  πάσχουν από νοσήματα που θα κρίνονται ως έχοντα επείγοντα χαρακτήρα, θα νοσηλεύονται και η δαπάνη της νοσηλείας θα βεβαιώνεται στην Πρεσβεία της χώρας τους ή του αντίστοιχου Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα απελαύνονται μετά την αποθεραπεία τους...»

Ο Αϊλάν πνίγηκε νωρίς...

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι πρόσφυγες και τα μικρά παιδιά που έρχονται στην χώρα μας ρισκάροντας την ζωή τους, θα απελαύνονται κατά παράβαση –πέραν της κοινής λογικής- και όλων των κανόνων διεθνούς δικαίου. Και αυτό γιατί είτε δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα είτε γιατί δεν υπάρχουν πρεσβείες και υπουργεία καθώς προέρχονται από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Ακόμα όμως και γι αυτούς που έχουν χρήματα ή πρεσβείες και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι ναζί προτείνουν να πληρώνουν πιο ακριβά την υγειονομική περίθαλψη και μετά να απελαύνονται…

Για όσους οι ναζί κρίνουν ότι δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας θα απελαύνονται αμέσως και προφανώς διά της βίας.

Ακόμα και στο θέμα της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά για τους νόμιμους αλλοδαπούς οι χρυσαυγίτες παραμένουν σταθερά μισάνθρωποι προτείνοντας:

«...Τα έξοδα απεξάρτησης για τους νόμιμους αλλοδαπούς θα επιβαρύνουν τις πρεσβείες τους άλλως θα απελαύνονται αμέσως...»

Οι εξαρτημένοι αλλοδαποί χρήστες ναρκωτικών ακόμα και αν είναι νόμιμοι θα πετιούνται για απέλαση αν οι πρεσβείες τους δεν καλύπτουν τα έξοδα ή απλά δεν υπάρχουν.

Σταθερά στην εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και στην υγεία

Όπως και συνολικά έτσι και στην υγεία το πρόγραμμα της ΧΑ μεριμνά με εξαιρετική φροντίδα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Προτείνουν συγκεκριμένα:

«...1. Με την ταχύτατη ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων ελληνικών φαρμακευτικών βιομηχανιών, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν από το κράτος ώστε να παράγουν φτηνά και υψηλής ποιότητας προϊόντα.2- με την ίδρυση νέων κρατικών βιομηχανιών σε τομείς αναγκαίους για την εθνική οικονομία, στους οποίους δεν καταγράφεται ιδιωτική βιομηχανική πρωτοβουλία.3- παροχή κινήτρων για την ίδρυση νέων ιδιωτικών βιομηχανιών παραγωγής προϊόντων βιοτεχνολογίας υψηλής ποιότητας με εξαγωγικό προσανατολισμό....»  

Δηλαδή το κράτος να μην έχει την ευθύνη για την δωρεάν και δημόσια παροχή υγείας, αλλά να φροντίσει με παροχή κινήτρων, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις να στηρίξει τους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους που νέμονται το χώρο και κερδοσκοπούν ασύστολα πάνω στον πόνο του ελληνικού λαού.

Κρατικές βιομηχανίες θα μπορούν να υπάρχουν μόνο όπου δεν δραστηριοποιούνται ιδιώτες προφανώς γιατί δεν τους συμφέρει.

Και βέβαια αυτού του είδους η κρατική δραστηριότητα στο τέλος τέλος, θα καταλήγει στην συνδρομή των ιδιωτών καθώς ενδεικτικά προτείνεται:

«...Aπό την άμεση έναρξη παραγωγής φαρμάκων και υγειονομικού υλικού (π.χ. επίδεσμοι, σύριγγες, καθετήρες, οροί, κλπ) από τα υπάρχοντας στρατιωτικά εργοστάσια που παραμένουν ανενεργά. Η άμεση έναρξη της λειτουργίας τους θα γίνει με προσλήψεις υπαλλήλων σ’ αυτά, που θα διέπονται από την υφιστάμενη στρατιωτική νομοθεσία, προκειμένου να μην γίνουν οικονομικές μονάδες εκμεταλλεύσεως από αργόμισθους και ψευδοσυνδικαλιστές...»  

Στην πράξη τα στρατιωτικά εργοστάσια απαλλαγμένα από κάθε μορφή συνδικαλισμού, απεργιών και διεκδίκησης θα παράγουν φτηνό υγειονομικό υλικό για τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Και βέβαια για να μην υπάρχουν απορίες ή παρεξηγήσεις το πρόγραμμα της ΧΑ προτείνει:

«...Οι Ελληνικές Βιομηχανίες φαρμάκων και ιατρικού ή νοσηλευτικού υλικού θα τυγχάνουν ουσιωδών φορολογικών ελαφρύνσεων εάν απασχολούν κατά 80% τουλάχιστον Έλληνες και κατά 20% το πολύ εργαζόμενους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (φυσικά, προτείνεται ως καλύτερα να απασχολούν μόνο Έλληνες)...»  

Για όσους ψάξουν στο πρόγραμμα της ΧΑ θέσεις ενάντια στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων ματαιοπονούν.

Την στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν συρρικνωθεί, αποψιλωθεί από προσωπικό και χρήματα, έχουν μείνει περιοχές ολόκληρες χωρίς υγειονομική περίθαλψη οι χρυσαυγίτες είναι χαλαροί προτείνοντας:

«...Επανεξέταση των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων και των καταργήσεων νοσηλευτικών μονάδων, με κριτήρια πληθυσμιακά και βάσει του υγειονομικού χάρτη της περιοχής στην οποία αναφέρεται...»

Η έμφαση είναι στο «επανεξέταση» όχι «επαναλειτουργία ή επαναφορά» γιατί προφανώς κλείνουν τα μάτια στην συρρίκνωση και υποβάθμιση της δημόσιας υγείας προκειμένου να επωφεληθούν οι φίλοι της Χρυσής Αυγής οι έλληνες φαρμακοβιομήχανοι, μεγαλογιατροί και ιδιοκτήτες νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων.

Γίνονται ακόμα πιο συγκεκριμένοι όταν λένε:

«...Ο δευτεροβάθμιος και τριτοβάθμιος ιδιωτικός νοσηλευτικός τομέας δεν θα συρρικνωθεί. Αντίθετα, θα ενισχυθεί ώστε να λειτουργεί αποσυμφορώντας το ΕΣΥ, μέσω ανάληψης της νοσηλείας ή συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων βάσει προσυμφωνημένου κοστολογίου, που δεν θα αποκλίνει σημαντικά από το ισχύον κοστολόγιο του ΕΣΥ...»  

Το τελευταίο σημείο θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό. Όλοι ξέρουμε αν αποκλίνει ή όχι το κοστολόγιο των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων από αυτό του ΕΣΥ και πολύ περισσότερο από ένα πραγματικά δημόσιο σύστημα υγείας.

Όμως όλη η θέση είναι αποκαλυπτική. Οι χρυσαυγίτες προτείνουν την παραπέρα ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας δήθεν για να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ την στιγμή που το ΕΣΥ διαλύεται συνειδητά και για χρόνια προκειμένου να επωφεληθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που νέμονται τον χώρο της Υγείας.

Απάνθρωποι, μισάνθρωποι, υπηρέτες του κεφαλαίου και στην υγεία δηλαδή χρυσαυγίτες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.