26.8.15

Εισβολή με μαχαίρι σε γερμανικό κέντρο προσφύγωνΗ ανησυχία ξενοφοβικής βίας αυξάνεται στη Γερμανία, καθώς η συζήτηση για το προσφυγικό έχει ανάψει στη χώρα: Η Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Τετάρτη το κέντρο για τους πρόσφυγες στο Χάιντεναου, ο περίβολος του οποίου είχε γίνει σκηνικό συγκρούσεων μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομίας.

Το βράδυ της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Ρόστοκ στη βορειοανατολική Γερμανία, δύο άντρες, ηλικίας 29 και 31 ετών, μπήκαν στο χώρο του κέντρου υποδοχής στο Πάρχιμ. Ο ένας εξ αυτών είχε πάνω του μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών, πράγμα που προκάλεσε αναστάτωση στους πρόσφυγες και τελικά οδήγησε στην εμπλοκή της αστυνομίας.


Επιθέσεις με ακροδεξιό και ξενοφοβικό υπόβαθρο και με στόχο κυρίως κέντρα προσφύγων δεν είναι σπάνιες τους τελευαίους μήνες -μόλις το βράδυ της Δευτέρας, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε εγκατάσταση στο Νάουεν.

Δεύτερο περιστατικό είχε επίσης σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας, στο οποίο τα γερμανικά ΜΜΕ είχαν δώσει αρκετή έκταση. Σε βαγόνι του μετρό στο Βερολίνο, δύο νεαροί, επίσης υπό την επήρεια αλκοόλ, είχαν εξαπολύσει φραστική επίθεση σε γυναίκα από την ανατολική Ευρώπη με ρατσιστικά σχόλια, πριν ουρήσουν σε ένα από τα δύο παιδιά της. Οι δύο συνελήφθησαν.

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.