27.8.15

Δύο ακόμη πρόσφυγες νεκροί στη Μυτιλήνη...

Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει η ανεύρεση πτωμάτων που ανήκουν σε πρόσφυγες στις ακτές των νησιών του ΒΑ Αιγαίου. Οι λιμενικές αρχές αλλά και παραπλέοντα σκάφη εντοπίζουν σε βραχώδεις ακτές ή μέσα στη θάλασσα πτώματα, στην πλειονότητά τους ανδρών, τα οποία ανήκουν σε πρόσφυγες που προσπαθούσαν να περάσουν με βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα και ανετράπησαν.
Τελευταίο περιστατικό, αυτό που συνέβη το πρωί της Δευτέρας όταν λέμβος στην οποία επέβαιναν 15 πρόσφυγες ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο δύο άνδρες, να διασωθούν οκτώ και να αγνοούνται πέντε.
Στο μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τις λιμενικές αρχές το πτώμα ενός άνδρα ηλικίας περίπου 30 ετών, ύψους 1,80, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή Σκαλοχωρίου Λέσβου.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
Χθες το μεσημέρι ένα δεύτερο πτώμα ανασύρθηκε από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή του αλιευτικού «ΜΠΑΜΠΗΣ–ΣΤΕΛΙΟΣ» από βραχώδη περιοχή κοντά στην ακτή «Αγίου Θεοδώρου» στην Ακρα Κόρακα Λέσβου.
Το πτώμα βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, ανήκε σε άνδρα ηλικίας περίπου 40 χρόνων, ύψους περίπου 1,60 μ., έφερε μπλε μπλούζα και καφέ παντελόνι και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.