9.7.15

Ποιος είναι ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής που ζήτησε πραξικόπημα στην Ελλάδα;

Παλιός γνώριμος του πατέρα του νεοφιλελευθερισμού, Μίλτον Φρίντμαν, είναι ο Πολωνός ευρωβουλευτής Janusz Korwin-Mikke ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα δικτάτορα σαν τον Πινοσέτ.

Ο ίδιος ο Φρίντμαν μάλιστα είχε εκφράσει την υποστήριξή του προς το πρόσωπο του Mikke.
Από τους βασικούς εκφραστές του φιλελευθερισμού στην Πολωνία έχει κατηγορηθεί για αντισημιτικά σχόλια σε εφημερίδα που εξέδιδε στις αρχές της δεκαετίας του 90.
O Mikke δηλώνει φανατικός οπαδός της Μάργκαρετ Θάτσερ και φυσικά του Φρίντρικ Χάγιεκ. Στο παρελθόν προκειμένου να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας είχε καταπιεί την φορολογική του δήλωση διαμαρτυρόμενος για την υψηλή, όπως την χαρακτήριζε φορολογία. 

Έχει ζητήσει την κατάργηση του δικαιώματος ψήφου των γυναικών με το επιχείρημα ότι ανάμεσα στους 100 καλύτερους σκακιστές στον κόσμο δεν υπάρχει ούτε μια γυναίκα.
Στο παρελθόν ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως ο Χίτλερ γνώριζε για το ολοκαύτωμα ενώ έχει ζητήσει να απαγορευτεί η αναμετάδοση των παρα-ολυμπιακών αγώνων από την τηλεόραση καθώς ο κόσμος δεν πρέπει να βλέπει ανθρώπους με προβλήματα κίνησης.

Πηγή: info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.