22.7.15

ΤΕΚ ανακοίνωση: "Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια"

Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τους δανειστές (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), είχαν καταστροφική κατάληξη για τον ελληνικό λαό. Ανεξάρτητα από την στάση που μπορεί να κράτησε κάποιος/α σχετικά με το δημοψήφισμα, η ωμή πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περιφρόνησε το σαφέστατο ΟΧΙ του 61% του ελληνικού λαού και υπέγραψε μια βάρβαρη για τον λαό, συμφωνία. Η συμφωνία που τελικά υπογράφηκε είναι ένα 3ο και πολύ πιο καταστροφικό μνημόνιο. 

Η συμφωνία αυτή λύνει τα χέρια στο ελληνικό και ξένο κεφάλαιο και του δίνει όλο το δικαίωμα να πλιατσικολογήσει πάνω στις ζωές και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και όλου του λαού, στην δημόσια γη, την δημόσια περιουσία. Τα συμφωνημένα μέτρα αυτής της συμφωνίας/μνημονίου θα ισοπεδώσουν ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά και κοινωνικά/λαϊκά δικαιώματα, ενώ οδηγούν στο άμεσο ξεπούλημα της γης και της δημόσιας περιουσίας της χώρας. 


Στο 5μηνο των διαπραγματεύσεων, διαλύθηκαν και οι τελευταίες αυταπάτες σχετικά με την ΕΕ. Αυτή η Ένωση δεν έχει καμμία σχέση με μια φιλολαϊκή Ένωση. Είναι μια συμμαχία ληστών καπιταλιστών, είναι μια συμμαχία των αστικών τάξεων της Ευρώπης η οποία επιδιώκει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, να διαλύσει τις ζωές των λαών της Ευρώπης για να σώσει τα δικά της προνόμια στον παγκόσμιο καταμερισμό εμπορίου.

Στο 5μηνο των διαπραγματεύσεων, αποδείχθηκε επίσης, ότι όταν πάει ο οποιοσδήποτε να διαπραγματευθεί με τα τσακάλια με ευχές και παρακάλια, τότε τον περιμένει οικτρό τέλος. Οι διαρκείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης και οι αυταπάτες ότι "η ΕΕ είναι το κοινό σπίτι των λαών" και ότι "μπορούμε να πείσουμε τους εταίρους μας", πληρώθηκαν και θα πληρωθούν πολύ ακριβά από όλο τον λαό. Πρώτο δείγμα συνεπειών της εφαρμογής του νέου μνημονίου, η συγκέντρωση της Τετάρτης 15 Ιουλίου η οποία χτυπήθηκε βάρβαρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. 

Η ΤΕΚ ως συλλογικότητα εργαζόμενων-καλλιτεχνών, παλεύει μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό για την κατάργηση αυτού του βάρβαρου μνημονίου. Παλεύει για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που ψηφίζει και εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δυνάμεις του μνημονιακού πολιτικού τόξου.


Πηγή: Τέχνη εν Κινήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.