21.7.15

Στη φυλακή επιστρέφει ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός - Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους

Το δρόμο της επιστροφής για τη φυλακή παίρνει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός καθώς φέρεται να παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκιση του, λόγω παρέλευσης του 18μήνου της προσωρινής του κράτησης.


Με το υπ αριθμ 1184 βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών υιοθετείται η πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου και διατάσσεται και πάλι ο εγκλεισμός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής τρεις μήνες μετά την αποφυλάκιση του.
Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, παραβίασε, σύμφωνα με τους δικαστές, τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβλήθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λαγός φέρεται να μην τήρησε κατ΄ επανάληψη τον περιοριστικό όρο του κατ΄ οίκον περιορισμού,σύμφωνα με τα από 29-5-2015,30-5-2015 και 17-6-2015 έγγραφα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά. Όπως αναφέρεται, στις 28-5-2015, όταν περί ώρα 23.40 αποχώρησε από τη Βουλή, δεν πήγε σπίτι του αλλά σταμάτησε σε δύο μαγαζιά, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και στην οικία του κατέληξε την επόμενη ημέρα το μεσημέρι. Στις 12-6-2015 αντί πάλι να επιστρέψει αμέσως ως όφειλε στο σπίτι του όταν αποχώρησε από τη Βουλή, ο Γιάννης Λαγός μετέβη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Στις 16-6-2015 δε, και ενώ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή από τις 21.50, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί έως τις 9.25 π.μ της 17-6-2015, δεν είχε επιστρέψει στην κατοικία του.
Υπενθυμίζεται ότι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο βουλευτή ήταν: κατ΄ οίκον περιορισμός στην οικία του υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπό αστυνομική συνοδεία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.