15.6.15

Γνωριμία με την τέχνη της Capoeira στο 22ο κάμπινγκ του Antinazi Zone - Y.R.E.


Σ´αυτό το κάμπινγκ θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε την τέχνη της καπουέιρα από κοντά, να πάρουμε πληροφορίες για το πως γεννήθηκε αυτή η πολεμική τέχνη, να ακούσουμε και να τραγουδήσουμε σε ρυθμούς Βραζιλιάνικους και φυσικά να εξασκηθούμε σε βασικές κινήσεις με τον δάσκαλο Τατουί από το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η καπουέιρα, σύμφωνα με το Βραζιλιάνικο Σωματείο για τη στήριξη και την διάδοση της τέχνης της capoeira (Αμπαντά Καπουέιρα), είναι μια τέχνη διεπιστημονική η οποία συνδιάζει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις πολεμικές τέχνες και την κουλτούρα. Στην φιλοσοφία της Αμπαντά Καπουέιρα βρίσκεται η ανάπτυξη της τέχνης αυτής σε διάφορα επίπεδα, είτε επιδιώκοντας την άνοδο του επιπέδου, τεχνικού και θεωρητικού, του καπουερίστα, είτε χρησιμοποιώντας την καπουέιρα σαν έναν πολύτιμο παιδαγωγικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πόρο με στόχο, μεταξύ άλλων, τον επαγγελματισμό του καπουερίστα και τη διάσωση της αξίας του Μέστρε (ανώτατου δασκάλου) ως δημιουργό και πομπό ζωής και κουλτούρας. 

Επιδιώκει να συνεισφέρει στον σχηματισμό των ανθρωπίνων αξιών που βασίζονται στον σεβασμό, στην κοινωνικοποίηση και την ελευθερία. Για την Αμπαντά Καπουέιρα, η καπουέιρα είναι μια τέχνη με παρελθόν αλλά και μέλλον. Είναι η ζωντανή έκφραση της ελευθερίας ενός λαού και γι' αυτό πρέπει να εξασκείται με ευλάβεια και αξίζει τον σεβασμό και την προσοχή μας.

Μετασχηματίζοντας και διατηρώντας τις αξίες της καπουέιρα, η δουλειά της Αμπαντά στοχεύει στο να αφήσει την τέχνη αυτή ελεύθερη να είναι αυτό που είναι - για την καπουέιρα, όπως και για τον χαμαιλέοντα, η αλλαγή σημαίνει μόνο την διατήρηση της ίδιας του της ουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.