16.6.15

Πορεία στο Πέραμα ενάντια στο ναζιστικό σωματείο της Χρυσής Αυγής

Μαζική πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας, σωματεία και συνδικάτα, καταγγέλλοντας «δουλεμπορικό γραφείο στο Πέραμα με την προκάλυψη δήθεν σωματείου εργαζομένων με την ονομασία Αγιος Νικόλαος». 
Την ίδια στιγμή, λίγο πιο μακριά, η Χρυσή Αυγή εγκαινίαζε το «εργατικό» της σωματείο - με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη και -με κλούβες να έχει αποκλείσει την πιθανότητα οι δύο συγκεντρώσεις να πλησιάσουν η μία την άλλη, αποφεύγοντας έτσι τυχόν επεισόδια. 
Η αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Στην κορυφή της πορείας, που έκανε τον γύρο του Περάματος, ήταν το συνδικάτο μετάλλου Πειραιά, το οποίο είχε χτυπηθεί παλαιότερα από το ναζιστικό μόρφωμα. 
Στην πορεία πήραν μέρος αριστερές οργανώσεις και αντιφασίστες, ορισμένοι από τους οποίους έσβηναν -με σπρέι- σύμβολα της Χρυσής Αυγής από τοίχους στους δρόμους όπου περνούσαν. 
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά με ανακοίνωσή του, είχε σημειώσει ότι το συγκεκριμένο δουλεμπορικό γραφείο είναι «παραμάγαζο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, που μόνο στόχο έχει την εξασφάλιση φτηνών εργατών σε μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές». Εργάτες που, όπως επισημαίνεται, θα αμείβονται με εξευτελιστικά μεροκάματα, ενώ θα δουλεύουν όσο θέλει ο εργοδότης, θα πληρώνονται όποτε θέλει ο εργοδότης, θα ασφαλίζονται όσο θέλει ο εργοδότης, θα δουλεύουν σε συνθήκες όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα στα ΕΛΠΕ για να σκοτώνονται για τα κέρδη των εργοδοτών κι αν τολμήσουν και σηκώσουν ανάστημα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, θα έχουν να κάνουν με τους μπράβους, τα μαντρόσκυλα του εργοδότη, τους χρυσαυγίτες.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.