7.5.15

Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Καβάλας για τις δηλώσεις Πανούση με αφορμή τον θάνατο της Άννυ

Για άλλη μια φορά οι δηλώσεις του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση προκάλεσαν ρίγος σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτής της χώρας, καθώς απέχουν έτη φωτός από τις αξίες που υπερασπίζεται η Αριστερά και τα κινήματα ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντανακλούν τα πιο σκοτεινά και ζοφερά ένστικτα ενός ακραίου συντηρητισμού. Σαν να μην είναι υπουργός αυτής της κυβέρνησης, η οποία μόλις πρόσφατα νομοθέτησε για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος και των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές, ο κ. Πανούσης, με ευκολία που θα ζήλευαν και οι «σχολιαστές» των καφενείων, κάνει ανοιχτά λόγο για αυτοδικία και για θανατική ποινή, η οποία μάλιστα μπορεί (ή μάλλον σίγουρα) θα επιβληθεί από άλλους κρατούμενους!

Μιλώντας στον Real Fm και σχολιάζοντας την αποτρόπαια πράξη της στυγερής δολοφονίας της μικρής Άννυ, ο κ. Πανούσης προδικάζει ότι «…γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη» γιατί «…έτσι είναι οι κώδικες στις φυλακές»!



Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν αρμόζουν σε υπουργό, δεν αρμόζουν σε επιστήμονα, δεν αρμόζουν καν σε πολίτη οποιασδήποτε ευνομούμενης χώρας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την απομάκρυνση του κ. Πανούση από την κυβέρνηση, με την οποία έτσι κι αλλιώς βαδίζει σε διαφορετικούς δρόμους (από τις δηλώσεις του για τον φράχτη του Έβρου και για τους μετανάστες μέχρι τα έκτροπα της Αστυνομίας στις Σκουριές συνεχίζει να γκρεμίζει αξίες και ιδανικά, για τα οποία αγωνίστηκαν επί χρόνια η Αριστερά και τα κινήματα).


Όλα αυτά δεν αναιρούν βέβαια τον πόνο που αισθανόμαστε όλοι για το φριχτό τέλος ενός αθώου τετράχρονου παιδιού. Γι' αυτό όμως δεν παλεύουμε όλοι μας; Για μια δίκαιη κοινωνία με ευτυχισμένους ανθρώπους, όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση και ο φόνος και το έγκλημα θα είναι άγνωστες λέξεις...


Γιατί, κ. Πανούση, όποιος απομακρύνει έστω στο ελάχιστο τη σκέψη του από την αυταξία της ανθρώπινης ζωής του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ, σημαίνει ότι δεν φοβάται το «τέρας», ότι έχει ήδη αρχίσει να του μοιάζει...

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.