7.5.15

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 12 Μαΐου θα συνεχιστεί η διαδικασία - Απούσα και πάλι η ηγετική ομάδα των νεοναζί

Σε νέα αναβολή για την 12η Μαίου οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων δήλωσε ότι παραιτήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του και ζήτησε από το δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό νέου συνηγόρου. Απόντες και σήμερα από το εδώλιο ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα ηγετικά των νεοναζί. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου δήλωσε μετά την αναβολή ότι η Χρυσή Αυγή δεν παρουσιάζει δικηγόρους και κωλυσιεργεί για να μην αποκαλυφθεί η εγκληματική της φύση. Όπως είπε, η δίκη πρέπει να γίνει και να έχει όλη τη δημοσιότητα που της αρμόζει. Ακόμη η κ. Κατριβάνου τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η αίθουσα διεξαγωγής της. 

Από συνηγόρους της πολιτικής αγωγής τέθηκε και πάλι το θέμα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη αίθουσα, τονίζοντας τα προβλήματα για την τοπική κοινωνία αλλά και για τη στενότητα του χώρου.Το αίτημα βρήκε στήριξη και από δικηγόρους των κατηγορουμένων. Το λόγο πήρε ο δήμαρχος του Κορυδαλλού κ. Κασιμάτης ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα απο τη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό και ανέφερε οτι "και σήμερα τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά θα πάνε σε άλλα σχολεία γειτονικών περιοχών για να δώσουν εξετάσεις. Κάνω έκκληση στη λογική και την ευαισθησία σας".

Το αίτημα του δημάρχου υποστήριξε και ο υπερασπιστής των μελών του ΠΑΜΕ που δέχθηκαν επίθεση από μέλη της ΧΑ. Από την πλευρά της ΠΟΕΣΥ έλαβε το λόγο ο κ. Γ. Σαββίδης κάνοντας λόγο για τα προβλήματα των δημοσιογράφων. «Αν διαβεβαιώσει η πολιτική ηγεσία ότι υπάρχει καλύτερη αίθουσα, θα πάμε αμέσως», ανέφερε η έδρα, πετώντας το μπαλάκι στην πολιτική ηγεσία, αναφορικά με το αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο. 

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.