25.5.15

Επίθεση στο σπίτι του Ουαλίντ στη Σαλαμίνα

Κλίμα έντασης δημιουργείται στη Σαλαμίνα διαρκούσης της δίκης των βασανιστών του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ την Τετάρτη στα δικαστήρια του Πειραιά. Αργά το πρωί του Σαββάτου της 9ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίθεση στο σπίτι του Ουαλίντ και του αδελφού του στη Σαλαμίνα, με τους δράστες να καταστρέφουν ό,τι μπορούσαν μέσα στο σπίτι, στο οποίο εκείνη την ώρα δεν ήταν κάποιο από τα μέλη της οικογένειας.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες δεν είχαν στόχο τόσο την κλοπή όσο την τρομοκράτηση των Αιγυπτίων. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία στον χώρο ενός φίλου του Ουαλίντ, οι θρασύδειλοι δράστες τράπηκαν σε φυγή χωρίς να προλάβει κάποιος να τους αναγνωρίσει. Είχαν προλάβει βέβαια να σπάσουν το τζάμι της εξωτερικής πόρτας και να καταστρέψουν μέρος της οικοσκευής.

Την επόμενη μέρα, ο αδερφός του Ουαλίντ κατέθεσε μήνυση για διακεκριμένες φθορές και απόπειρα κλοπής, ενώ η Ασφάλεια της Σαλαμίνας προχώρησε στην τυπική διαδικασία.
Ενώ η δίκη φτάνει προς το τέλος της, με τα στοιχεία να είναι συντριπτικά για τους τέσσερις κατηγορούμενους, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη επίθεση στο σπίτι των Αιγυπτίων, οι οποίοι ξεπέρασαν το αρχικό σοκ και αναμένουν τη δικαστική δικαίωση.
Υπενθυμίζεται πως δύο εκ των κατηγορουμένων, ο εργοδότης του Ουαλίντ και ο γιος του, έχουν επιχειρήσει πολλές φορές να τρομοκρατήσουν την οικογένεια του Ουαλίντ τα τελευταία τρία χρόνια («Θα σε καθαρίσω την επόμενη φορά» έλεγαν στον αδελφό του, όπως κατάθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο). «Επιχειρούν κάποιοι να δημιουργηθεί ένταση στο δικαστήριο, να εκκενωθεί η αίθουσα και να καθυστερήσει η διαδικασία», λέει στην «Εφ.Συν.» φίλη του θύματος.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.